Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kiinalaiset etsivät luotettavia tietolähteitä – kristillistä nuortenohjelmaa kuunnellaan jo toisessa polvessa

 
Brad Yu ja Betty Lin

– Rukoilkaa, että Jumala voisi käyttää kiinalaisia olemaan siunaukseksi muille kansoille, sanoo Taiwanilla toimivan radiostudion johtaja Brad Yu. Kuvassa myös vaimo Betty Lin. Kuva: Leena Punkari.

Radiostudio Voice of Salvationin visio on, että kaikki kiinalaiset ympäri maailman kuulisivat pelastuksen äänen.

– Kiinalaiset etsivät luotettavia tietolähteitä. Voice of Salvation (Pelastuksen ääni) on toiminut vuodesta 1974, ja ihmiset ovat oppineet luottamaan meihin. Joistain kuuntelijapalautteista käy ilmi, että ohjelmia kuunnellaan jo toisessa polvessa, kertoo Brad Yu, Taiwanilla toimivan Voice of Salvation -radiostudion johtaja.

Voice of Salvationin visio on, että kaikki kiinalaiset ympäri maailman kuulisivat pelastuksen äänen. Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on tukenut mandariinikiinankielistä mediatyötä vuodesta 1974. Tällä hetkellä Sansa tukee muun muassa Voice of Salvationin nuorten radio-ohjelmaa Avoimin silmin. Tekeillä on myös mandariinikiinankielinen mobiilisovellus.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Avoimin silmin -ohjelmaa voi kuunnella lyhytaaltoradiolla, netissä ja esimerkiksi WeChatissa, joka on yli 900 miljoonan kiinalaisen käyttämä sosiaalisen median palvelu. Kuuntelijoilta tulleet palautteet ovat vuosien varrella muuttuneet.

– Aiemmin kuuntelijat etsivät ystävää. He kysyivät, haluaako juontaja olla heidän ystävänsä. Nykyään palautteet ovat yleisempiä. Kuuntelijat toteavat, että ohjelma oli hyödyllinen tai he antavat palautetta ohjelman käsittelemästä aiheesta, Brad Yu selittää.

Manner-Kiinassa vallalla olleen yhden lapsen politiikan vuoksi moni lapsista oli hemmoteltu mutta sisimmässään yksinäinen. Se johti ja johtaa yhä vaikeuksiin erityisesti murrosiässä. Myös varhaisnuorten itsemurhaluvut ovat korkeita.

– Haluamme johdattaa nuoria Jeesuksen tuntemiseen ja auttaa kohtaamaan ongelmia, kuten yksinäisyyttä.

Materialismi voi olla vainoja vahingollisempaa

Brad Yu mainitsee yhtenä Kiinan haasteena talouskasvun ja sen aikaansaaman materialismin. Kun talous kasvaa, myös monet kristityt vaurastuvat. Maalliset ilot ja saavutukset vievät helposti kauemmas Jumalasta.

– Materialismi voi olla vahingollisempaa kuin vainot, sillä ihmiset etsivät maallisia mielihyvänlähteitä eivätkä Jumalaa. Myös jotkut pastorit haluavat menestystä ja yhä isompia seurakuntia.

Voice of Salvationin radio-ohjelmat auttavat kristittyjä takaisin Jumalan sanan äärelle.

– Vaurastumisessa ei ole mitään pahaa, mutta sillä on merkitystä, kuinka rahaan ja menestykseen suhtautuu, Brad Yu muistuttaa.

Hän pyytää suomalaisia rukoilemaan, että Kiinan kirkot keskittyisivät Jumalan sanaan ja yhä useampi kiinalainen tukisi lähetystyötä – ja lähtisi myös itse. Kiinalaisia työskentelee paljon rakennusalalla Lähi-idän muslimimaissa, ja he ovat tervetulleita. Myös kiinan kieli kiinnostaa näissä maissa, sillä kielitaito edistää kaupankäyntiä.

– Se on meille mahdollisuus. Rukoilkaa, että Jumala voisi käyttää kiinalaisia olemaan siunaukseksi muille kansoille, Brad Yu sanoo.

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa