Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Raamattukäräjät jatkuvat – Korkein oikeus ottaa käsittelyyn Päivi Räsäsen kansankiihottamissyytteet

 

Päivi Räsänen hovioikeuden päätöksen jälkeen pitämässään lehdistötilaisuudessa marraskuussa 2023. Kuva: Danielle Miettinen

Valtakunnansyyttäjä sai perjantaina valitusluvan korkeimmalta oikeudelta. Kansanedustaja Päivi Räsäseen kohdistuvat syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan menevät korkeimman oikeuden arvioitaviksi.

Hovioikeus vapautti Päivi Räsäsen kaikista syytteistä viime marraskuussa. Myös käräjäoikeus hylkäsi kaikki Räsäsen lausuntoihin kohdistuvat syytteet maaliskuussa 2022.

”Kahden oikeusistuimen kuusi tuomaria eivät siis ole löytäneet mitään lainvastaista kirjoituksistani, mutta niiden tutkiminen jatkuu korkeimmassa oikeudessa. Voin ymmärtää tätä vain tapauksen ennakkopäätösluonteen vuoksi. Tämä oikeusprosessi on sanan- ja uskonnonvapauden kannalta historiallinen. Oikeudenkäynnin ytimessä on kysymys, saako Raamattuun kytkeytyviä opetuksia pitää esillä ja ilmaista olevansa samaa mieltä niiden kanssa”, Päivi Räsänen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Räsänen toteaa myös, että oikeudenkäynneissä ei ole kyse vain hänen mielipiteistään vaan kenen tahansa sananvapaudesta.

”Toivon, että korkeimmasta oikeudesta saadaan ratkaisu, joka turvaa, ettei muiden tarvitse käydä läpi samanlaista koettelemusta. Olen pitänyt etuoikeutena ja kunniatehtävänä puolustaa sananvapautta, joka on aivan keskeinen oikeus demokraattisessa valtiossa.”