Suomalaisten syviä tuntoja ja satoja suoria lähetyksiä

 
Taisto Laakso puhelimen luuri korvalla.

Iltalamppu-lähetysten lauantai-illoissa Taisto Laakso ottaa kontaktin kuulijoihinsa.

Tänään keskiviikkona 6. maaliskuuta 70 vuotta täyttävä Taisto Laakso on ilahduttanut ja koskettanut tavallisia suomalaisia radio-ohjelmansa kautta.

Radion kuuntelijat ovat kiitelleet nykyisin Radio Dein maanantai-iltoja värittävää suoraa Iltalamppu-ohjelmaa rehellisestä ja elämänmakuisesta tunnelmasta. Ohjelman ytimessä ovat suoran lähetyksen puhelinkeskustelut kuuntelijoiden kanssa.

Laakson tapa kohdata lähetykseen soittava kuuntelija on lämmin, eikä puheissa karteta vaikeitakaan aiheita. Juontajan persoonaan sopien evankeliumin viesti on keskusteluissa usein rehellisenä läsnä.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

”Vetää kyllä hyvin, hyvin nöyräksi.”

Syntisen rukouksenkin on moni toistanut radioäänen perässä.

– Minusta huolimatta Iltalamppu-toiminnan kautta on monia tullut uskoon, Laakso naurahtaa.

– Se vetää kyllä hyvin, hyvin nöyräksi.

Taisto Laakso kertoo Iltalampun toimittamisen ja ohjelman saaman vastaanoton olleen hänelle yhdenlainen unelmien täyttymys.

– Aikoinaan aloin radio-ohjelmia tekemään sen vuoksi, että jospa jonkun voin johdattaa Jeesuksen tykö.

Iltalamppu-ohjelma täytti viime vuoden puolella jo komeat 30 vuotta. Radio Deissä ohjelma on pyörinyt kahden vuoden ajan. Livelähetys tarjoillaan maanantaisin iltakuudesta eteenpäin, viikonlopun uusinta lauantaisaunan jälkeen yhdeksän uutisten päätyttyä.

Iltalampun 30-vuotis- ja Taisto Laakson 70-vuotisjuhlaa vietetään lauantaina 9.3. kello 16 Porin Teljän kirkossa. Musiikkia ja puhetta sisältävä Iltalamppu-tilaisuus on avoin kaikille.

Kuuntele Taisto Laakson syntymäpäivähaastattelu Dei Plus -palvelusta.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)