Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkkokansan raamattupäivän rukous: Lisää lähetystyöntekijöitä

 

Taneli Skyttä puhui lähetyselämästä Lahden Ristinkirkossa. Kuva Ilkka Kontturi

Viidesläisten lähetyspanos on ollut mittava, mutta miten on tänään? Työalajohtaja Taneli Skyttä Lähetysyhdistys Kylväjästä muistutti Kirkkokansan raamattupäivässä viime lauantaina Lahden Ristinkirkossa, että maailmassa on vielä kaksi miljardia ihmistä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia Jeesuksesta. Työ on vielä kesken.

Viidennen herätysliikkeen ytimeen on aina kuulunut lähetystyö. ”Lähetys on kiitosta Golgatasta”, muistutettiin tapahtumassa edesmenneen teologian tohtori Per Wallendorffin sanasta. Kirkon viralliset lähetysjärjestöt, Kansanlähetys, Kylväjä ja Medialähetys Sanansaattajat ovatkin yhteensä lähettäneet satoja lähettejä ja tavoittaneet myös median välityksellä kansoja, joiden pariin ei ole voinut fyysisesti mennä. Lähetystyön tuloksena on syntynyt seurakuntia eri puolille maailmaa, paikallisia kirkkoja on tuettu, sairaita on hoidettu ja ihmisten elinolosuhteita saatu kohennettua kehitysmaissa. Työtä on motivoinut evankeliumin sanoma.

Taneli Skyttä ei ole huolissaan siitä, etteikö lähetystyö tule loppuun suoritetuksi, mutta hän kyseli, millä panoksella me suomalaiset olemme siinä mukana.
– Lähetysrintamalla ei näytä hyvältä. On mietittävä, kenelle ja miksi lähetystyötä tehdään. Jälkikristillisyys on totta, Skyttä sanoi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Hän jakoi Raamatusta valmennusohjeita siihen, kun lähetyksen pelikentästä on tullut entistä haastavampi. Skyttä ei mielellään käytä lähetyksestä nimitystä lähetystyö vaan lähetyselämä, sillä se kattaa koko elämän. Heprealaiskirjeen 12. luvun sanoihin tukeutuen hän kehotti juoksemaan sinnikkäästi loppuun asti ja ajattelemaan Jeesusta, jottemme menettäisi rohkeuttamme.
– Jos luovutan, mutta jatkan silti, tulen kyyniseksi. Lähetyselämä on kestävyyslaji, ei sprintti. Sitä ei tehdä omassa voimassa vaan Jeesuksessa. Lähetys on myös painia. Ollaan jatkuvasti painimassa vääntöjen keskellä, Skyttä sanoi.
Hän korosti, että lähetystyö on yhteispeliä, jossa tarvitsemme toisiamme.

Yleisön joukossa kuulijana ollut rovasti Olavi Peltola, viidesläisyyden vaikuttajia jo 1940-luvun lopulta, halusi rohkaista rukoilemaan, jotta uusia lähetystyöntekijöitä ilmaantuisi.
Hän muistutti vanhasta näystä rukoilla 100 uutta lähetystyöntekijää ja 100 000 pelastunutta. Peltola haastoi kuulijoita muodostamaan esirukouslistan ja rukoilemaan ihmisten puolesta nimeltä mainiten ainakin kerran päivässä.

Kirkkokansan raamattupäivän järjestivät Keski-Lahden seurakunta, Lähetysyhdistys Kylväjä, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Raamattuopiston Säätiö sekä Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys eli OPKO. 

Tapahtuman vetäjinä olivat Iida Hovi ja Topi Knihtilä