Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Iranista paennut Simin tukee nyt vainottuja naisia

 
Naisen siluetti verhoilla peitetyn ikkunan edessä.

Simin joutui perheineen pakenemaan vainoa toiseen maahan. Siellä hän osallistui Open Doorsin opetuslapseuskouluun ja opettaa nyt Raamattua iranilaisille naisille netin kautta.

Miehensä Raamattua tutkinut Simin* kääntyi kristityksi mutta menetti työnsä, kun hänen uskonsa paljastui työpaikalla. Myöhemmin hän ja hänen koko perheensä joutui pidätetyksi kotona pidetyn seurakuntakokouksen jälkeisen ratsian seurauksena.

Iranilainen Simin istui vankilassa kuultuaan, ettei ehkä enää koskaan näkisi tytärtään. Kuulustelija sanoi hänelle: ”Jos et palaa takaisin islamin uskoon, vietät vuosia vankilassa. Mitä lapsellesi silloin tapahtuu? Vaikka pääsisit vapaaksi, et saa enää töitä mistään.”

”Jos et palaa takaisin islamin uskoon, vietät vuosia vankilassa. Mitä lapsellesi silloin tapahtuu?”

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

KUULUSTELIJA SIMINILLE

Mikä oli Siminin rikos? Salaisen kotiseurakunnan toimintaan osallistuminen Iranissa.

Hänen tarinansa ei kuitenkaan ole vielä päättynyt. Kestettyään uskomatonta vainoa Simin ja hänen perheensä pakenivat toiseen maahan. Siellä he kuitenkin kohtasivat uusia haasteita yrittäessään elää uuden kulttuurin ja kielen parissa.

Open Doorsin koulutuksesta apu

He olivat yhteydessä Open Doors -järjestön työntekijään. Simin osallistui Open Doorsin tarjoamaan opetuslapseuskoulutukseen, joka auttaa naisia selviämään vainon aiheuttamista traumoista. Koulutus opettaa osallistujia myös palvelemaan muita.

Siminin kurssi kesti vuoden. Se sisälsi verkkotapaamisia sekä kasvotusten pidettyjä konferensseja ja kokouksia.

”Opin paljon, ja löysin luottamuksen uudelleen”, Simin sanoo. ”Lopulta aloin voida paremmin henkisesti ja sielullisesti. Siitä oli suuri apu, koska minulla ei ollut ketään!”

Jumala on mukana

Jumala on ollut jatkuvasti mukana perheen parissa heidän uudessa kodissaan. Simin kertoo, että hänellä todettiin äskettäin rintasyöpä, mutta Jeesus paransi hänet rukouksen avulla. Jumala on myös rohkaissut Siminiä auttamaan ja tukemaan muita vainoa kokevia naisia.

”Olen kokenut paljon vainoa elämässäni, mutta olen aina nähnyt Jumalan käden työn!”

SIMIN

”En koe vielä itsekkään olevani täysin turvassa, mutta ymmärrän muiden naisten kivun. Haluan lohduttaa ja palvella heitä!” hän kertoo iloisena. Verkkoseurakunnan kautta Simin opettaa Raamattua iranilaisille naisille ja auttaa heitä johtamaan kotiseurakuntia.

”Olen kokenut paljon vainoa elämässäni, mutta olen aina nähnyt Jumalan käden jäljen!”

 

*Nimi on muutettu turvallisuussyistä.

Katso video

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen