Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Henry Määttä: Radio Dei koskettaa ja rauhoittaa

 
Henry Määttä

Rakennusalan yrittäjä Henry Määttä on kokenut Jumalan kosketusta Radio Dein äärellä kyyneliin saakka. Hän on lähtenyt Kristityt Yhdessä ry:n yritysjäseneksi, jotta sitä kosketusta saisivat muutkin.

Oli vuosi 2008. Henry Määttä, Remppa-Henkka Oy:n omistaja, rakensi iltaisin omakotitaloaan. Siitä piti tulla koti hänelle ja hänen avovaimolleen, mutta tulikin ero. Muutama kuukausi ennen eroa Henry oli tullut uskoon.

− Olin ajatellut, että elämän pitäisi mennä parempaan suuntaan, kun tulee uskoon. Minä olin eron jälkeen niin syvissä vesissä, että olin lähellä itsemurhaakin.

IK-opisto Neliöb. 17.-30.6.

Rakentaessaan Henry kuunteli Radio Deistä Tapani Suonnon raamattuopetuksia. Ne koskettivat usein itkuun saakka. Eräänä iltana opetus tuntui aivan erityisesti. Siinä puhuttiin siitä, kuinka Jumala ei jätä eikä hylkää.

− Aloin itkeä ja putosin polvilleni. Koin siinä hetkessä Pyhän Hengen läsnäoloa ja vahvistusta juuri tälle raamatunpaikalle (Joos. 1:5), koska olin kokenut hylkäämistä ja jättämistä.

− Tunsin, että Jumala on koko ajan minun kanssani rakentamisessakin. Hän tietää kyllä muutenkin, mitä minä tarvitsen, ja antaa sen aina oikealla ajalla.

Rakennusalan töitä laajalla skaalalla

Nurmeslainen yrittäjä perusti Remppa Henkka Oy:n kymmenen vuotta sitten. Hän oli tuolloin kirvesmiehenä toisessa firmassa.

− Rupesin miettimään, olisiko minusta yrittäjäksi. Halusin vielä kehittyä ja saavuttaa tiettyjä asioita.

Henry kävi yrittäjäkurssin, rukoili asiaa ja kyseli kokeneempien mielipiteitä. Heiltä hän sai poikkeuksetta rohkaisua.

Remppa-Henkka Oy tekee rakennus- ja remontointitöitä yrityksille, yksityisille ja taloyhtiöille.

− Aika laajalla skaalalla tehdään. Joskus uran alkuaikoina tuli sellainenkin tilaus, mitä toiset yritykset eivät olleet huolineet. Isännöitsijä kysyi, suostummeko kantamaan peltisangoilla hiekkaa kellariin. Otimme homman, ja sen jälkeen tältä isännöitsijältä tuli muitakin tilauksia. Eli ei kannata väheksyä mitään töitä.

Rakennusalan yrityksessä oma aika on usein vähissä. Työtä tehdään asiakkaiden toiveiden ja tilausten mukaan.

− Haasteista huolimatta työ palkitsee, ja olen tyytyväinen yrittäjyyteen, Henry sanoo.

Yritysjäsen haluaa laittaa hyvän kiertämään

Uskoaan Henry ravitsee Raamattua lukemalla, rukoilemalla ja käymällä seurakunnassa. Useimmiten hän ammentaa uskon vahvistusta Radio Dein sisällöistä.

− Kuuntelen musiikkia, opetuksia ja joskus jumalanpalveluksia.

 

” Radio Deistä tulee suoraan puhetta elämääni.

Henry Määttä myös tukee Radio Deitä Kristityt Yhdessä ry:n yritysjäsenenä.

− Olen tosiaan usein kokenut esimerkiksi Tapani Suonnon ohjelmista, että sieltä tulee suoraan puhetta elämääni.

− Yritysjäsenenä haluan tukea hyvää työtä. Olen itse saanut Radio Deistä niin paljon ja haluan olla edistämässä sitä, että niin saisivat muutkin.

Illalla nukkumaan mennessään Henry kuuntelee usein Dei Plussasta Petri Laineen toimittamaa Yhdessä ylistämään -ohjelmaa.

− Ylistysmusiikkia kuuntelemalla on mukava rauhoittua. Voi myös nukahtaa rauhallisesti ylistyksen ilmapiiriin, Pyhän Hengen läsnäoloon ja kiitosmieleen. Enpä ole sen parempaa unilääkettä keksinyt, Henry naurahtaa.

Teksti: Ulla Pitkänen, Anu Lehtipuun haastattelun pohjalta
Kuva: Henry Määtän albumi

Henry Määtän haastattelu on alunperin julkaistu radiotyön ystävien Aalloilla-lehdessä 1/2024. Tilaa lehdestä näytenumero.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)