Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Espoolaisperheen käynnistämä auttamisoperaatio on paisunut kansanliikkeeksi – ”Tahdon jakaa siunausta eteenpäin”

 

– Kun suuret kansainväliset avustusorganisaatiot ovat saaneet työnsä pelittämään, me olemme valmiita väistymään, sanoo Säde Westerlund, joka perusti miehensä kanssa avustus-organisaatio Operaatio Toivon vain puolitoista viikkoa sitten. KUVAT: SÄDE WESTERLUNDIN ARKISTO

Operaatio Toivo -avustusryhmään on liittynyt kymmeniä tuhansia jäseniä.

Operaatio Toivo pyörähti käyntiin 26. helmikuuta espoolaisen perheen sohvalla. Aviopari Säde Westerlund ja Juha Kråkbacka kokivat sydäntensä murtuvan Ukrainan sotauutisten äärellä. Jotain pitää tehdä, he tuumasivat.

– Rukoilimme, että taivaan Isä avaisi meille oikeat ovet ja oikeat kontaktit, Westerlund kertoo.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Pariskunta teki Facebook-ryhmän otsikolla Operaatio Toivo ja haastoi tuttujaan mukaan auttamaan ukrainalaisia pakolaisia. Vuorokaudessa ryhmään oli liittynyt noin 20 000 jäsentä. Muutamassa päivässä perheen olohuone täyttyi ryhmäläisten lahjoittamista tavaroista, jotka päätettiin kuljettaa Puolaan paikallisen kristillisen seurakunnan pakolaiskeskukseen. Kråkbackan vapaaviikko töistä mahdollisti logistiset järjestelyt Puolan ja Ukrainan rajalle.

– Tiimiimme liittyi onneksi heti myös juristi, viranomaiskontakti sekä useita projektinhallinnan ammattilaisia. Saimme kaikilta tarvittavilta sektoreilta apua, Westerlund kertoo.

Pakolaisia vierashuoneessa

Ryhmään haettiin kuskeja ja tulkkeja, ja niihinkin tuli vuorokaudessa yli 400 ilmoittautumista. Kaikki ilmoittautumiset menevät valmiiseen ohjelmaan, jonka organisoimiseen yksi vapaaehtoinen käytti viime viikolla putkeen noin 24 tuntia.

Viime torstaina Suomeen saapunut Kråkbackan johtama pioneeriryhmä toi mukanaan parikymmentä ukrainalaista naista ja lasta. Tällä hetkellä perheen vierashuoneessa asuvat ukrainalaiset siskokset ja heidän pienet lapsensa. Avioparilla on itsellään kaksi lasta, jotka ovat vanhempien mukaan innoissaan auttamistyöstä.

Kråkbackan palattua Puolasta Westerlund puolestaan lähti maahan. Tiimi kuljetti muun muassa apteekkien, pelastuslaitosten ja eri yritysten lahjoittamia kenttäsairaalatarvikkeita sekä terveydenhuoltoon ja kriisinhallintaan tarvittavaa tavaraa.

– Olen kristitty ja koen olevani siunattu. Siksi tahdon jakaa siunausta myös eteenpäin, hän sanoittaa ja jatkaa, että avustustyö toteutuu monien Suomen kristittyjen rukousten kannattelemana.

Lue myös Uuden Tien artikkelista, miten Kansanlähetys auttaa ukrainalaispakolaisia Puolassa ja Moldovassa.

 
artikkelibanneri Uusi Tie

Aiheet