Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Yhdysvaltojen valkoinen työväenluokka: Kristilliset arvot uhattuina

 

Donald Trumpin lupaus tehdä Yhdysvalloista jälleen suuri vetoaa ihmisiin.

Valkoiseen työväenluokkaan kuuluvat evankelikaalit tukevat Trumpia presidentiksi, koska Trump haluaa nostaa Yhdysvallat menetettyyn suuruuteensa.

CNN-kanava julkaisi kyselyn juuri ennen Donald Trumpin ja Hillary Clintonin ensimmäistä vaaliväittelyä. Kyselystä käy ilmi, että kolme neljästä amerikkalaisesta työväenluokkaan kuuluvasta evankelikaalikristitystä harkitsee äänestävänsä Trumpia Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi. He eivät kannata Trumpia siksi, että tämä jakaisi heidän kristilliset arvonsa. Yleisesti tiedostetaan, että Trump ei ole toiminnallaan ja mielipiteillään ilmaissut olevansa kristitty. Trumpia kannatetaan, koska hän on toistuvasti kertonut haluavansa tehdä Yhdysvalloista jälleen suuren. Se vetoaa ihmisiin.

Taustalla vaikuttaa myös puolueuskollisuus. Valkoisista työväenluokkaan kuuluvista evankelikaalikristityistä noin puolet kannattaa republikaaneja.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Mustaihoiset evankelikaalit vastustavat Trumpia laajasti.

Valkoiset työväenluokkaiset evankelikaalikristityt ovat kyselyn mukaan huolissaan kristillisten arvojen ohenemisesta. Lähes 90 prosenttia heistä arvioi, että kristilliset arvot ovat uhattuina. Valtavirtaan kuuluvista protestanteista 73 prosenttia ja katolisista 61 prosenttia oli samaa mieltä. Niistä, jotka eivät nimenneet mitään uskonnollista taustayhteisöä, vain 41 prosenttia koki kristillisten arvojen olevan uhattuina.

Evankelikaalit ovat Yhdysvalloissa suurin kristillinen ryhmä.

Aiheesta uutisia ensin Kotimaa24.fi.