Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Virsivisan voitto Mäntsälään

 

Voittanut joukkue Virsieeet ja kiertopalkinto kultainen kantele.KUVA: Erja Saarinen

Tämän vuoden Virsivisan voittoon veisasivat eilen Turun tuomiokirkossa Virsieeet niminen joukkue Espoon hiippakunnasta. Osana Turku Euroopan kulttuuripääkaupunkina –tapahtumia järjestetyn Virsivisan eri vaiheisiin osallistui yli 7000 oppilasta ympäri maata.

Voiton salaisuus on Virsieeen tyttöjen mukaan kova harjoittelu ja hyvä mieli.

Mäntsälän Hepolan koulun 3a- ja 4b-luokkien joukkueessa visailivat Emma Oikarinen, Emmi Vesterinen ja Emma Kauppinen. Kannustamassa Turun tuomiokirkossa oli koko luokka.

Tuomariston mukaan erittäin korkeatasoiseen visaan osallistui 9 joukkuetta.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Tämä oli todellista virsilaulun juhlaa. Taidot osoittivat, että kouluissa asiaan on valmistauduttu todella hyvin, virsiä on tosiaan laulettu, totesi tuomariston puheenjohtaja Katarina Engström.

Engström ei pidä pahana sitä, että virsitaidoista visaillaan.

– Muuhun tulokseen ei oikein voi päätyä, kun aisti sitä intoa ja iloa, joka finaalissa välittyi. Monelle visa on tainnut olla myös löytöretki: virsiin voi sukeltaa hyvinkin syvälle, vaikka ei ’osaisi laulaa.”’

Pelkällä laulutaidolla ei tehtävistä visassa selvinnytkään. Visailijat ratkoivat mm. kuva-arvoituksia, pantomiimeja ja muita virsien sisältöön pureutuvia tehtäviä.

Tapahtuman juonsi muusikko Satu Sopanen.

Visan järjesti Seurakuntien Lapsityön Keskus yhteistyössä kirkkohallituksen, PTK – poikien ja tyttöjen keskuksen sekä Opetushallituksen kanssa.

 

 

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie