Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kristitty vapautettiin vankilasta Bangladeshissa

 
Miehiä silmät suljettuina ja kädet ristissä.

Bangladeshilaiskristitty Akram ja hänen perheensä ovat joutuneet kestämään paikallisen muslimiyhteisön ja oman sukunsakin taholta tulevaa vainoa. Kuvituskuva.

Islamista luopunut bangladeshilainen kristitty Akram* pidätettiin vuoden 2023 lopulla. Häntä syytettiin valheellisesti hallituksen vastaisista toimista, köyhien muslimien käännyttämisestä ja profeetta Muhammedin herjaamisesta.

Jo viikkoa ennen Akramin pidätystä hänen tyttärensä, poikansa ja äitinsä olivat joutuneet musliminaapureidensa väkivallan kohteiksi. He tarvitsivat sairaalahoitoa saamiensa vammojen vuoksi. Akram teki viranomaisille ilmoituksen pahoinpitelijöistä, mutta poliisi ei tehnyt mitään.

Perheenjäsenten päästessä sairaalasta kotiin Akram pidätettiin.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Perhettä peloteltiin isän ollessa vankilassa

Vaino ei ole uutta Akramille eikä hänen perheelleen. Paikallinen muslimiyhteisö ja heidän oma sukunsa ovat vainonneet ja painostaneet heitä luopumaan uskostaan siitä lähtien, kun he ottivat Jeesuksen vastaan.

Painostus jatkui Akramin pidätyksen jälkeen. Hänen perheensä eli jatkuvassa väkivallan pelossa. Öisin heidän nukkuessaan talon katolle heiteltiin kiviä perheen pelottamiseksi. Koska Akram oli perheensä ainoa elättäjä, perhe koki yleistä turvattomuutta sekä pulaa ruoasta.

Lapset itkivät ja pyysivät joka päivä, että isä tuotaisiin takaisin kotiin.

Vankeuden aikana tilanne oli epätoivoinen. Akramin vaimo kertoi Open Doorsin paikallisille kumppaneille, että lapset itkivät ja pyysivät joka päivä, että isä tuotaisiin takaisin kotiin.

”Elämme ilman ruokaa. Jännityksen ja pelon vuoksi emme ole voineet syödä emmekä nukkua. En tiedä, mitä tehdä tai minne mennä, jotta saisin mieheni takaisin kotiin”, vaimo sanoi.

Akram vapautettiin takuita vastaan

Open Doorsin paikalliset kumppanit Bangladeshissa pystyivät vierailemaan perheen luona. He saattoivat myös tarjota käytännön tukea sekä oikeudellista apua Akramin vapauttamiseksi vankilasta.

Jumalalle kiitos, Akram on vapautettu takuita vastaan! Hän on kiitollinen kaikkien kristittyjen rukouksista ympäri maailmaa sekä perheensä tukemisesta hänen poissa ollessaan.

”Tukenne ansiosta vaimoni pystyi suojelemaan ja kantamaan vastuun perheestämme.”

AKRAM

”Te tuitte vaimoani rohkaisemalla ja rukouksilla ja autoitte perhettäni ruoalla. Tukenne ansiosta vaimoni pystyi suojelemaan ja kantamaan vastuun perheestämme. Suuret kiitokset kaikesta, mitä olette tehneet meille”, Akram sanoi OD:n paikallisille kumppaneille.

Akramin palattua kotiin lapset halasivat häntä yhtenään ja pitivät kiinni hänen kädestään, haluten korvata menetetyn ajan isänsä kanssa. Tällä hetkellä Akram toivoo täydellistä toipumista sekä henkisesti että fyysisesti, koska hänen vankeusaikansa oli erittäin hankala.

Akram pyytää jatkamaan rukousta hänen ja hänen perheensä puolesta, jotta he voisivat antaa anteeksi niille, jotka syyttivät häntä ja halusivat vahingoittaa heitä.

*Nimi muutettu turvallisuussyistä.

 

Kuuntele podcast

 

Lue lisää kristittyjen tilanteesta Bangladeshissa.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen