Tänään on Maailman radiopäivä

 

Radio Dein henkilökuntaa. Radio Dei on Suomen ainoa kristillinen radiokanava. Sen kuuluvuusalueella asuu yli 4 miljoonaa suomalaista. KUVA: Radio Dei

YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kertoo radion avanneen hänelle köyhän kylän pojalle silmät maailmaan. Ban Ki-moonin tervehdys on osa Maailman radiopäivän juhlintaa. Unescon julistamaa Maailman radiopäivää juhlitaan kansainvälisesti tänään 13. helmikuuta. Myös Radio Dei, joka on saanut vankan jalansijan kristillisenä radiokanavana Suomessa, osallistuu Maailman radiopäivään.

Kaikki Suomen radiot lähettivät ensimmäistä kertaa Suomen radiohistoriassa yhteisen viestin aamulla kello 9:10. Siinä hunajaisen miellyttävällä äänellä mies, jonka nimi on Radio, tunnusti rakkautensa kuulijoita kohtaan. RadioMedia ja Yleisradio lähettivät myös avoimen viestin kaikille kansanedustajille.

World Radio Dayn tavoitteena on tuoda esiin radion merkitystä kaikkialla maailmassa, ja edistää radionkuuntelun mahdollisuuksia.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Myös kaikki Suomen radiot haluavat yhdistää voimansa ja muistuttaa, kuinka hieno väline radio on. Radio on ollut mukana suomalaisten arjessa ja juhlassa jo 90 vuotta. Marraskuussa 1923 kuultiin maamme ensimmäinen radiolähetys. Iästään huolimatta radio on edelleen tavoittavin sähköinen media, reilut 95 % suomalaisista kuuntelee radiota viikoittain. Päivittäinen kuunteluaika on yli kolme tuntia.

Radio viihdyttää, kouluttaa ja pitää ajan tasalla. Radion tärkeä tehtävä on edistää demokratiaa ja tukea vapaata mielipiteen vaihtoa. Radio tarjoaa moniarvoisen viestintäkanavan. Suomessa voi kuunnella 70 eri radiokanavaa.

Unescon mukaan maailmassa on yhä jopa miljardi ihmistä, jotka eivät voi syystä tai toisesta kuunnella radiota. Monissa kehitysmaissa radio on kuitenkin halvin viestin ihmisille, joilla ei ole varaa ostaa lehtiä tai hankkia televisiota.

Kristilliset radiokanavat tavoittavat sanomallaan ihmisiä maissa, joissa kirkkojen on vaikea toimia. Radio tuo evankeliumin sanoman myös lukutaidottomien ulottuville.

 

Tutustu Finnpanelin radiotutkimuksen tuloksiin tästä