Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen suhtautuu optimistisesti Kotimaa Oy:n tulevaisuuteen

 

– Lohdullista on se, että kerrottavaa on enemmän kuin koskaan, vastaa Kotimaa Oy:n uusi toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen kysymykseen kristillisten medioiden tulevaisuudesta Radio Dein Viikon vieras -haastattelussa.

– Jos ajatellaan journalismia tai sisällön tuottamista laajemmin, niin siitä ei ole pulaa nyt. Miten saadaan lukijat ja tarjonta kohtaamaan, niin kyllä siinä meillä on työtä ja sarkaa pitkälle tulevaisuuteen.

Kotimaassa 1. heinäkuuta aloittanut toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen on johtamisen ammattilainen ja viestintäalan konkari. Hän aloitti Savon Sanomissa vuonna 1985 ja siirtyi Alman leiriin Kainuun Sanomien toimitusjohtajaksi vuonna 2000.

Kustannus Oy Aamulehden toimitusjohtajana Ruotsalainen toimi vuodesta 2005 vuoteen 2012.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Kuten muutkin viestintätalot myös Kotimaa Oy on media-alan rakennemuutoksen kourissa. Finanssikriisi, mediakulutustottumusten muutos sekä internetin globaalit markkinat ovat vaikuttaneet samaan negatiiviseen suuntaan.

Vuoden alussa Kotimaa Oy:ssä käytiin yt-neuvottelut miljoonan euron vuosittaisten säästöjen saamiseksi. Osakeyhtiön lippulaivan Kotimaa -lehden levikki on ollut laskussa seurakuntien lopettaessa säästösyistä tilauksia.

”Hyvälle journalismille on kysyntää”

Juha Ruotsalainen on vaativan haasteen edessä. Digitaalisten medioiden kenttään vaaditaan nyt uusia ansaintamalleja. Muutos vie aikaa ja toimintaa pitää sopeuttaa.

Ruotsalainen korostaa, että media-ala ei ole seurannut muutosta nyrkit taskussa vaan on satsannut digitaalisuuteen. Se ei vain bisnesmielessä ole vielä kompensoinut printin puolella tapahtuneita menetyksiä.

Vaikka paluuta entiseen ei ehkä ole, katsoo tuore toimitusjohtaja Kotimaa Oy.ssä positiivisesti tulevaisuuteen.

– Hyvälle journalismille on kuitenkin kysyntää ja maksajia edelleenkin. Ei tämä markkina ole kokonaan alta mennyt. Kotimaassa on esimerkiksi menestyksellisesti käynnistetty monikanavaisuus.

Kotimaa Oy on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon omistama kustannusyhtiö, joka kuuluu Kirkkopalvelujen muodostamaan kokonaisuuteen. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna 15 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa oli 80 henkeä.

Toimitusjohtaja Juha Ruotsalainen on Kirsi Rostamon Viikon vieraana Radio Deissä 7.-11.7 klo 10.45 (uusinta 15.20). Haastattelu kuullaan koosteuusintana tiistaina 15.7. klo 22.05.

Radio Dein Viikon vieras-haastattelut verkossa

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)