Naisen ja miehen biologinen ero tunnustetaan jälleen

 

Iso-Britannian terveydenhuoltojärjestelmä NHS on linjannut, että sukupuolessa on kyse biologiasta eikä identiteetistä.

Lääkäri & kirjailija Pekka Reinikainen on tyytyväinen NHS:n linjaukseen.

– Minulla on paljon lääkäri- ja tutkijaystäviä Britanniassa ja tiesin tästä tutkimuksesta jo yli puoli vuotta sitten.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tutkimusta alettiin tehdä sen jälkeen, kun sukupuolen korjaamisen huomattiin yleistyvän voimakkaasti erityisesti nuorten tyttöjen keskuudessa.

– Toimenpiteitä alettiin tehdä ilman vankkoja tutkimustuloksia. Ahdistuneille esimurrosikäisille lapsille alettiin antaa murrosiän estolääkkeitä, mikä sai heidät ahdistumaan entistä enemmän, Reinikainen kertoo.

– Kun estolääkitystä saaneet täyttivät 16 vuotta, heille alettiin antaa joko estrogeenia tai testosteronia. Lääkärinä tiedän, että se on erittäin vaarallista. Estrogeenista voi tulla veritulppa tytöille, mutta varsinkin pojille.

Reinikaisen mukaan murrosikä on paras hoito sukupuoliahdistukseen.

– Tiedetään, että murrosiän läpikäyneistä lapsista 90 prosentilla ahdistus paranee ja he hyväksyvät murrosiässä saadun uuden kehon.

Y-kromosomien perimä on heikentynyt

Pekka Reinikainen ottaa kantaa sukupuolikysymykseen tuoreessa kirjassaan Mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät (Luominen, 2024). On tieteellisesti tunnettu tosiasia, että nainen ja mies ovat biologisesti eri tavalla rakennettuja, sillä naisella on XX- ja miehellä XY-kromosomit.

Lääkäri & kirjailija Pekka Reinikainen on tyytyväinen NHS:n linjaukseen, että sukupuolessa on kyse biologiasta eikä identiteetistä. Reinikainen ottaa kantaa sukupuolikysymykseen tuoreessa kirjassaan Mieheksi ja naiseksi Hän loi heidät (Luominen, 2024).

Y-kromosomilla menee Reinikaisen mukaan huonosti, sillä se on menettänyt tutkimusten mukaan peräti 97 % geeneistään. Tämä johtuu siitä, että kromosomi on jakautunut tuhansia vuosia ja ns. kopiointivirheet ovat lisääntyneet sukupolvelta toiselle. Sen seurauksena yksistään Suomessa noin 25 prosentilla miehistä on ongelmia hedelmällisyyden kanssa. Negatiivinen kehitys koskee myös eläimiä.

– Kaikki nykyiset suvullisesti lisääntyvät eläimet periytyvät muutamasta eläinparista noin 5 000 vuoden takaa. Jos eläimiä olisi ollut satoja tuhansia vuosia, olisi niiden pitänyt kuolla ajat sitten sukupuuttoon y-kromosomin kopiointivirheet vuoksi, Reinikainen toteaa.

”Ihmisen mahdollisuus muuttua on lukittu”

Pekka Reinikaisen mukaan luonnontieteet ovat nykyään informaatiotiedettä. Epigenetiikalla eli ympäristön vaikutuksella geenien ilmenemiseen on havaittu olevan paljon suurempi merkitys ihmisen kehityksessä kuin aiemmin on oletettu.

– Vaikuttaa siltä, että merkittävä osa informaatiosta, joka identifioi meidät kasvonpiirteiden avulla, on epigenetiikassa. Ihmisten DNA on 99,9-prosenttisesti identtistä, mutta jokaisen kasvot ovat erilaiset, aivan kuten sormenjälkikin, Reinikainen kertoo.

Luonnossa tapahtuva sopeutumismuuntelu johtuu hänen mukaansa pitkäaikaisista sääilmiöistä. Epigenetiikka vaikuttaa esimerkiksi siihen, millaisen nokan lintu tarvitsee, ja muutos voi tapahtua jo linnun elinaikana.

– Ihminen ei ole eläin eikä muutu siksi tällä tavalla. Se erottaa meidät eläimistä. Ihmisen mahdollisuus muuttua on lukittu informaatiossa, koska olemme Jumalan kuvia.

Millainen vaikutus älypuhelimien käytöllä on lasten ja nuorten aivojen kehitykseen? Lääkäri Pekka Reinikainen on vieraana IRR-TV:n Ajassa-ohjelmassa. Ohjelma esitetään TV:n antennikanavalla 16, keskiviikkona 15.5 kello 20.00 ja uusintana sunnuntaina 19.5 kello 20.00. Toimittajana Markku Tenhunen. Ohjelma on katsottavissa myös tästä linkistä

Elina Uusikylä