Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Euroopan parlamentti: ”Lähi-idän kristityt kokevat eksistentiaalista uhkaa”

 

Kuva: Wikimedia commons. Dimitriuksen kirkko, Syyria.

Euroopan parlamentti hyväksyi 1. helmikuuta raportin, joka jyrkästi tuomitsee kristittyjen kärsimyksen radikalisoituneen islamin alla.

Raportissa viitataan siihen, kuinka useat kristityt ja kristityt yhteisöt eri puolilla maailmaa kokevat olemassaoloaan uhkaavaa vainoa ja väkivaltaa ääriliikkeiden taholta.

”Kristittyjä kidutetaan ja tapetaan säännöllisesti heidän uskonsa takia”, raportissa todetaan.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

The Evangelical Focus lehden mukaan raportin hyväksyminen voi olla ratkaiseva askel siinä, että Euroopan Unionin toimielimet tulevat tuomitsemaan Lähi-idässä, erityisesti Syyriassa ja Irakissa tapahtuvat krisittyjen ja muiden vähemmistöjen vainot kansanmurhaksi.

Euroopan evankelisen allianssin edustaja, Christel Lamere Ngnambi toteaakin Evangelical Focusille antamassaan haastattelussa, että sana eksistentiaalinen uhka on lähin ilmaisu kansanmurhalle ilman että täytyy käyttää kyseistä terminologiaa.

Ngnambi myös muistuttaa, että kuluneen kymmenen vuoden aikana noin 60% Irakilaisista kristityistä on joutunut lähtemään maasta. Lisäksi moni on murhattu tai pakotettu kääntymään muslimeiksi.

”Krisittyjen lisäksi myös muut vähemmistöt joutuvat elämään jatkuvan uhan alla Irakissa”, Ngnambi toteaa.

Viime viikolla Euroopan neuvoston parlamentaalinen yleiskokous kuvasikin ISIS järjestön tekemiä joukkomurhia kansanmurhaksi.

”Hyväksytty raportti on sisäinen raportti, mutta mielestäni se kuvastaa koko Euroopan parlamentin asennetta”, Ngnambi toteaa.