Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Prinssi Charles ylistää Lähi-idän kristittyjen “tavallisuudesta poikkeavaa armoa ja anteeksiantokykyä”

 

Kuva: Engin_Akyurt/ Pixabay

Prinssi Charles sanoi, että kristittyjen todistukset Lähi-idässä näyttivät “tavallisuudesta poikkeavaa uskon voimaa vastustaa jopa kaikkein julmimpia pyrkimyksiä sammuttaa usko”.

Prinssi kunnioittaa kykyä antaa anteeksi ja kestää

Eräässä tilaisuudessa Lontoossa neljäs joulukuuta Britannian prinssi Charles osoitti kunniaa Lähi-Idän kristityille ja heidän poikkeukselliselle kyvylleen osoittaa armoa ja anteeksiantoa.

Tässä erityisessä jumalanpalveluksessa, joka pidettiin Westminster Abbeyssa, prinssi sanoi, että on tavannut monia inspiroivia Lähi-idän kristittyjä. Nämä rohkeat kristityt selviytyvät sorron ja vainon keskellä tai ovat joutuneet pakenemaan sitä. Tilaisuuteen osallistuivat myös Canterburyn arkkipiispa Justin Welby ja Lähi-idän kirkon edustajia.

Karas-Sana Neliöb. 18.-24.3.

“Uudelleen ja uudelleen olen syvästi nöyrtynyt ja liikuttunut tästä poikkeavasta armosta ja anteeksiannon kyvystä, jota olen nähnyt heissä, jotka ovat kärsineet paljon,” prinssi Charles sanoi. Hän lisäsi, että anteeksianto oli “ylivertaisen rohkeuden teko, ja se on kieltäytymistä tulla määritellyksi sinua vastaan tehdyn synnin kautta”.

Hän sanoi olleensa erityisen kosketettu niiden tarinoista, jotka ovat palanneet jälleenrakentamaan kotejaan ja yhteisöjään sen jälkeen kun Islamilaisen valtion (ISIS) taistelijat saatiin pois. ”Heidän mahtavat todistuksensa kertovat ihmisyyden sinnikkyydestä ja tavallisuudesta poikkeavasta uskon voimasta, joka vastustaa jopa kaikkein julmimpia pyrkimyksiä sammuttaa usko”, prinssi sanoi.

Vainottujen kristittyjen ahdinko on ollut prinssin aihelistalla korkealla. Viime vuoden joulupuheessa hän sanoi, että “en löydä sanoja, kuinka sydäntäsärkevää on nähdä, kuinka paljon kipua ja kärsimystä kristityillä on kestettävänä tänä päivänä vain heidän uskonsa vuoksi”. Hän käytti myös samaa ajatusta tämän vuoden Pääsiäisviestissä saadakseen lopun uskonnolliselle vainolle.

“Meillä on velvollisuus rakentaa siltoja eristetyille”

Sisko Nazek Matty, joka toimii St Catherinen Dominikaanisten sisarien joukossa Irakin Siennassa, joutui pakenemaan luostarista Irakin Niniven tasangoilta kun ISIS saapui. Hän kertoi tilaisuudessa peloista, joita hän tunsi, kun hän palasi myöhemmin takaisin. Nunna kertoi myös päättäväisyydestä ”palata sinne, minne me kuulumme”. Hän lisäsi, että haavojen parantamiselle on tarve, kuten myös sovinnolle yhteisöissä, joissa on ollut ISIS:n väkivaltaa.

”Me olemme teille kiitollisuuden velassa”, arkkipiispa Welby sanoi Nazek Mattylle ja muille kristittyjen yhteisöjen Lähi-idän edustajille.

“Teidän valonne loistaa”, arkkipiispa sanoi. “On lukematon määrä tuntemattomia ihmisiä, jotka on tapettu Irakissa ja Syyriassa, ja he, jotka ovat toivottaneet tervetulleeksi paenneet siskot ja veljet … Meidän tulisi vastatoimena vainolle liittyä tuohon valoon.” Arkkipiispan mukaan kristityillä ympäri maailmaa on vastuu rakentaa siltoja heille, jotka on eristetty vainojen vuoksi ja jotka kärsivät.

Arkkipiispa Welby sanoi: “Lähi-idän kristityt asuvat maassa tai yhteisössä, jossa hallitus tai aseistettu joukko, tai jopa vähemmistön ihmiset, ajattelee, että sinut tulisi vaientaa sen vuoksi, koska uskot Kristukseen.”

Welby kirjoitti Sunday Telegraphiin, että “välitön sukupuuton uhka kohtaa nyt niitä kristittyjä yhteisöjä, jotka olivat maailmanlaajuisen kirkon perusta.”

“Oli se sitten laajoissa ja kukoistavissa yhteisöissä, kuten Libanonissa tai Egyptissä, tai pienemmissä, pyristelevissä kirkoissa, he tarvitset hallituksen suojaa ja rohkaisua ja ihmisiä kotona ja ulkomailla, ja ulkomaista tukea… Ilman tätä he eivät pysty asumaan kansalaisina muiden uskonnollisten ryhmien kanssa synnyinmaassaan.”

Lähde

Tutustu lisää esimerkiksi Irakin tilanteeseen.

 
Open Doors neliömainos artikkelin jälkeen