Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

135-vuotias Pelastusarmeija juhlii syntysijoillaan Helsingin kantakaupungissa

 

Pelastusarmeijan työ alkoi Helsingin itäisessä kantakaupungissa 1889.

Pelastusarmeija viettää kesäjuhliaan Helsingissä 14.–16.6.2024 teemalla ”Kaupungin sykkeessä”.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 135 vuotta siitä, kun Pelastusarmeijan työ alkoi Suomessa. Itäisen kantakaupungin ja Rööperin työläiskaupunginosat olivat 1800-luvun lopulla Pelastusarmeijan työn ydinaluetta. Vaikka kaupunki on reilussa 100 vuodessa kovasti muuttunut, Pelastusarmeija on edelleen mukana kaupungin sykkeessä ja ihmisten arjessa.

Suomen Pelastusarmeijan ensimmäinen kokous järjestettiin 8.11.1889 Hakaniemessä, nykyisen Sokoksen paikalla sijaitsevassa sirkusmaneesissa. Lauantaina 15.6. klo 9.30-10 nähdään samassa paikassa taas joukko pelastusarmeijalaisia laulamassa soittokunnan säestyksellä.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

Juhlat jatkuvat Bulevardin varrella Vanhan kirkon puistossa klo 11–13, jossa on tarjolla iloista musiikkia ja ohjelmaa koko perheelle. Pääjuhlaa vietetään klo 16 alkaen Pelastusarmeijan historiallisessa Temppelissä, joka sijaitsee Uudenmaankatu 40:ssa.

Pelastusarmeija ja sen tarjoamat asumisyksiköt ja muut sosiaalipalvelut ovat jo yli sadan vuoden ajan olleet keskeinen osa Kallion kaupunkikuvaa. Pelastusarmeijan ”Rälläkkänä” tunnetussa keskustalossa, osoitteessa Castréninkatu 26, järjestetään lauantai-iltana klo 19 alkaen gospel-konsertti, jossa esiintyy uuden sukupolven muusikko Pietari Savolainen bändeineen.