Lasten ja nuorten keskuksen ja Lähetysseuran yhteisille kansainvälisille rippileireille osallistumassa nuoria 27 maasta

 

Isosten ennakkoviikonloppu järjestettiin toukokuussa Päiväkummun leirikeskuksessa. Kuva: Aleksi Murtojärvi

Lasten ja nuorten keskus ja Suomen Lähetysseura järjestävät kesällä 2024 yhteistyössä neljä kansainvälistä rippileiriä, joille on osallistumassa yhteensä 215 nuorta. Leirit järjestetään Orivedellä Päiväkummun kurssikeskuksessa.

Kesän ensimmäinen leiri alkaa 18. kesäkuuta, toinen 28. kesäkuuta, kolmas 16. heinäkuuta ja neljäs leiri 26. heinäkuuta.

Kesän kansainvälisille rippileireille osallistuu nuoria napa-alueita lukuunottamatta kaikilta mantereilta, 27 maasta. Suomen lisäksi tulijoita on esimerkiksi Sveitsistä, Ruotsista, Italiasta, Puolasta, Maltalta, Belgiasta, useista Yhdysvaltojen osavaltioista, Kanadasta, Thaimaasta, Etelä-Koreasta, Kiinasta, Australiasta ja Arabiemiraateista.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

– Ennakkoon tehdyn kyselyn perusteella rippileireille tulevat nuoret odottavat tietenkin uusia kavereita ja hauskanpitoa, mutta myös keskusteluja uskosta ja uskonnosta sekä uusia kokemuksia, sanoo rippikoulua koordinoiva Kaisa Kahra Lasten ja nuorten keskuksesta.

Lasten ja nuorten keskus ja Suomen Lähetysseura yhdistivät voimansa

Kansainväliset rippileirit kestävät kymmenen päivää ja päättyvät konfirmaatioon. Kullekin leirille osallistuu 35–60 nuorta. Kaksikielisissä rippikouluissa korostuvat globaalin vastuun teemat: sovinto, rauha ja ympäristö.

Kansainvälisillä rippikouluilla on Suomessa pitkät perinteet. Viime vuonna Lasten ja nuorten keskus ja Suomen Lähetysseura yhdistivät voimansa kansainvälisen rippikoulun järjestämisessä, ja kesän 2024 leirit ovat ensimmäiset yhdessä järjestetyt. Suomen Lähetysseura on järjestänyt lähetysteemoihin ja musiikkiin keskittyviä rippileirejä Päiväkummussa vuodesta 1957 alkaen, ja Lasten ja nuorten keskus on puolestaan koonnut rippikouluihinsa ympäri maailmaa asuvia ulkosuomalaisia nuoria yli 30 vuoden ajan. Lähetysseuran rippikoulun on käynyt vuosittain satakunta nuorta ja Lasten ja nuorten keskuksen leireillä on käynyt vuosittain noin 140 nuorta, joista noin kaksi kolmasosaa on ollut ulkosuomalaisia.