Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Piispa Häkkinen: Olisi vaikeaa ajatella seurakuntaelämää ilman herätysliikkeitä

 

Seppo Häkkinen. KUVA: Markku Pihlaja

Mikkelin piispa Seppo Häkkinen puolustaa negatiivista julkisuutta saaneita herätysliikkeitä. Häkkinen muistuttaa Sanansaattaja- lehdessä, että kirkon piirissä toimivien järjestöjen kannattajat ovat seurakuntien uskollisia vastuunkantajia.

– En minä halua karkottaa heitä seurakuntayhteydestä enkä mitätöidä heidän työtään.

Häkkinen palaa haastattelussa vielä mediassa velloneeseen Älä alistu- kampanjaan.

– Kohussa unohtui, että Suomen Raamattuopiston, Kansanlähetyksen ja Sleyn kannattajat ovat meidän kirkkomme jäseniä samoin kuin toisella tavalla negatiivista julkisuutta saaneet vanhoillislestadiolaiset, yhtä hyvin kuin Herättäjä-yhdistyksen ihmisetkin.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Olisi yksinkertaisesti vaikea ajatella seurakuntaelämää ilman herätysliikkeitä. Olen halunnut puolustaa kirkollisia järjestöjä jo senkin vuoksi, että seurakunnat ovat kooltaan niin suuria, että tarvitaan ihan sosiologisistakin syistä pienempiä yhteisöjä.

TV2:n lokakuista kohulähetystä, kirkosta eroamisia ja Älä alistu -kampanjan Anni-videota oleellisempana kohtalonkysymyksenä piispa näkee nimittäin sen, miten saada ydinsanoma pysymään kirkon keskiössä, vaikka media ja sekulaari yhteiskunta haluaisivatkin keskustella sen kanssa lähinnä kehällisistä asioista.

– Ekologiset kysymykset, ihmisoikeudet ja vähemmistöjen asema ovat keskeisessä osassa siinä kuvassa, joka kirkosta valtamedian kautta välittyy, sanoo Häkkinen.

– Nämä kysymykset eivät ole sellaisia, joista pitäisi sanoa, että ne eivät kuulu kirkolle. Ne kuuluvat kyllä sille. Mutta jos ne ovat tulleet kirkon ykkösasioiksi, silloin voidaan kysyä, mihin kirkkoa lopulta tarvitaan, Häkkinen toteaa.

 

Lue piispa Häkkisen koko haastattelu Sanansaattajan numerosta 18/2011.

 
artikkelibanneri Uusi Tie