Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kesäjuhlille saapuu Suomen kristikansan koko kirjo

 

Viime vuonna joukko nuoria liftasi kesäjuhlille Keuruulle näin värikkäissä asuissa.

Joka kesä pelkästään luterilaisiin kirkollisiin kesäjuhliin osallistuu noin 140 000 kävijää Suomesta ja ulkomailta.

Kokoontumiset ovat monien järjestöjen ja herätysliikkeiden kesätoiminnan huippuhetkiä, joiden järjestämisessä ovat mukana kymmenet tuhannet talkoolaiset.

Juhlia on tänä vuonna muun muassa Tampereella, Heinävedellä, Savonlinnassa, Seinäjoella ja Helsingissä.

Kansan Raamattuseura ja Ikaalisten seurakunta järjestävät Sanan Suvipäivät Ikaalisissa 17.-19. kesäkuuta.  Päivien yhteydessä järjestetään muun muassa seminaari, jossa puhuu professori Miikka Ruokanen.

Suomen Raamattuopiston Hengellisillä syventymispäivillä pohditaan tänä vuonna sovinnon merkitystä. Päivät järjestetään Helsingissä 25.-28. elokuuta. Ohjelmassa on esimerkiksi teemaseminaareja, raamattukoulua ja yhteislaulutilaisuuksia. Puhujina ovat muun muassa Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala ja Kankaanpään seurakunnan kirkkoherra Keijo Rainerma.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Valtakunnalliset Lähetysjuhlat Arki@Pyhä pidetään 10.-12. kesäkuuta Porissa. Tapahtumassa keskitytään arkeen ja pyhän pilkahduksiin. Radio Dei lähettää tapahtumasta suoran lähetyksen lauantaina 11. kesäkuuta klo 13-19.

Ei-luterilaisen Helluntailaiherätyksen juhannuskonferenssin teemana on tänä vuonna Löydä yhteys. Tapahtuma on Keuruulla 22-26.6.2011.

KRS juhlii Ikaalisissa

Radiolähetyksen kesäpäiviä vietetään Savonlinnassa 17.-19. kesäkuuta otsikolla Jumala on turvamme – emme pelkää. Tapahtuman ulkomaiset pääpuhujat ovat piispa Nelson Lakra  Intiasta sekä Intian suurimman radiolähetysjärjestön, TWR-Intian johtaja George Philip.

Valtakunnallisia Evankeliumijuhlia vietetään Raahessa 1.-3. heinäkuuta teemalla Tervetuloa kotiin. Päivillä on aikuisille suunnatun puhe-, hartaus- ja musiikkiohjelmien lisäksi toimintaa lapsille, nuorille ja perheille.

Kansanlähetyspäivillä ollaan Hengessä mukana

Valtakunnalliset Kansanlähetyspäivät järjestetään Seinäjoella 1.-3. heinäkuuta otsikolla Hengessä mukana. Päivien ohjelmassa huomioidaan erityisesti lapset ja nuoret. Ohjelmassa on muun muassa raamattuopetusta, musiikkia ja teatteria.

Kirkkopäivät on kirkkopalvelujen järjestämä yhteistyökumppaneineen järjestämä juhla Lahdessa 13.-15. toukokuuta. Siellä ovat esillä hengenelämä, yhteiskunnallinen keskustelu ja kulttuuriohjelmat. Päiville odotetaan noin 80 000 tilaisuuskävijää.

Vanhoillislestadiolaisten suviseuroja vietetään Lumijoella Pohjanmaalla 1.-4. heinäkuuta. Suviseurojen tunnuslauseena on Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Ohjelma koostuu seurapuheista, virsistä ja Siionin lauluista.

Herättäjä-Yhdistyksen Herättäjäjuhlat ovat tänä vuonna Oulussa 8.-10. heinäkuuta. Juhlien nimi on Anna toivon kantaa. Juhlilla puhuvat muun muassa Oulun piispa Samuel Salmi, Turun piispa Kaarlo Kalliala ja Inkerin kirkon piispa Aarre Kuukauppi.

Suomen Vapaakirkon kesäjuhlat pidetään 1.-3.7.2011 Jyväskylässä. Juhlat järjestetään Hippoksen urheilualueella ja päätilaisuudet pidetään Hipposhallissa. Juhlien teemana on ”Tulkoon valtakuntasi”.

Kesällä järjestetään myös monia muita kristillisiä kesäjuhlia ympäri Suomen.

 
Artikkelibanneri perussanoma