MNF-juontajat fiilaavat ainutlaatuista yhteyttä

 

Kuva: MNF-promo

Turun Maata Näkyvissä -festareiden juontajakaksikko Tikkis ja Toikkis haluaa rakentaa koko yleisön kanssa vuoden hienointa tapahtumaa. Festareilla heitä puhuttelee sukupolven kristittyjen kokoontuminen yhteen.

Marraskuisena perjantaina Turun Gatorade Centerin permanto ja lehterit alkavat täyttyä nuorista festarivieraista. Ympärillä vilkkuvat pinssit sydänvaloineen luovat odottavan tunnelman. Voimistuva huutomyrsky alkaa, kun lavalle kiipeää kaksi rennon oloista nuorta miestä lippikset päässään. He ovat juontajat Tikkis ja Toikkis – Maata Näkyvissä -festarit voivat alkaa!

Juhani Tikkanen on helsinkiläinen luokanopettaja ja muusikko, jonka arkea täyttää hyvin perhe ja pieni Mauno-poika. Samoin Helsingissä asuva Antero Toikka on teologian maisteri ja Pyhän sydämen kappelilla töissä. Hänen elämäänsä kuuluu myös opiskelua, urheilua, Netflixiä ja häiden suunnittelua. Syksyn huippuhetki on kavereilla ”Maatikset” Turussa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Antero ja Juhani tutustuivat aikoinaan ripareidensa jälkeen Karkun evankelisella opistolla.

– Hassuteltiin jo silloin, Juhani naurahtaa.

– “Taiteilijanimemme” Tikkis ja Toikkis tulivat ohimennen nuoren suusta, miehet muistelevat.

Sukupolvikokemus

Tikkis ja Toikkis kertovat käyneensä Maata Näkyvissä -festareilla aina ripari-iästä alkaen. Antero sanoo festareiden olleen isoimpia juttuja nuoruudessa.

– Silloin ei tajunnut miten iso juttu on, kun periaatteessa yksi kokonainen sukupolvi kristittyjä kokoontuu yhteen, Juhani jatkaa.
Juuri uskovia nuoria kokoava ja yhdistävä tapahtuma on juontajaparin vahva kokemus festareista.

– Kaiken keskiössä ja ytimessä on aina Jumala ja Raamatun sana, Antero painottaa.

Helsinkiläiset huumorimiehet ovat palvelleet vuosien varrella festareilla useissa vastuutehtävissä, mikä on luonut pohjan nykytilanteelle. Aina on lähdetty talkoisiin.

Viihdytystä ja yhteyttä

Marraskuun festareita juontajakaksikko odottaa innokkaasti ja kunnioittaen.

– Se on iso lahja ja etuoikeus, että saa olla mukana tekemässä ja juontamassa, Antero sanoo. Juonnoista tulee heidän mukaansa varmasti jännitystä, mutta se on oikeastaan ihan hyvä asia – valmistelu ja suunnittelu on kuitenkin aloitettu hyvissä ajoin.

Tikkis ja Toikkis kertovat juontamisessaan olevan muutamia periaatteita.

– Ei puhuta typeriä juttuja tai kaksimielisyyksiä, Juhani paaluttaa.

– Haluamme viihdyttää yleisöä, mutta emme dissata toisia, vaikka se olisi helppoa, Antero täydentää. Viihdyttämisessä kaksikko haluaa nostaa yleisöä esiin eikä rakentaa omaa ”jalustaa”.

Lue juttu kokonaisuudessaan osoitteesta Nuotta.com!

Teksti Aapo Anttoora
Kuvat Markus Perko, Onni Anttoora, Hua Yan