Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Kirkkoministeri Stefan Wallin: ”Räsäsen valikoiva ihmisnäkemys vaikuttaa kirkon talouteen”

 

Kirkkoministeri Stafan Wallin arvostelee puoluejohtaja Päivi Räsäsen ihmisnäkemystä.

Kristillisten puheenjohtaja Päivi Räsänen pitää kulttuuriministeri Stefan Wallinin (r.) arvostelua asiattomana. Wallin kritisoi Räsästä voimakkaasti tämän lausunnoista Ajankohtaisen kakkosen homoillassa.
Räsänen vahvistaa pitävänsä kiinni lausunnostaan todeten, ettei uskonnollista vakaumusta voi muuttaa yleisen mielipiteen mukaan.

Kulttuuri- ja kirkkoministeri  Stefan Wallin sanoo, ettei Räsänen ole siinä asemassa, että hän voisi ”paeta vastuutaan kirkon joukkopaosta” kutsumalla itseään tavalliseksi kirkon jäseneksi.

Wallin pitää ongelmallisena sitä, että vaikka Räsänen kutsuu itseään tavalliseksi kirkon jäseneksi, niin hänen asemansa kristilliset arvot omaavan puolueen puheenjohtajana ja lainsäätäjänä antaa Räsäsen sanoille julkisuudessa suuremman painoarvon kuin tavalliselle kirkon jäsenelle.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Yle TV2:n järjestämän homoillan jälkeen kirkosta sunnuntai-iltaan mennessä eronnut kuudessa päivässä 15 000 ihmistä. Sunnuntaina eroakirkosta.fi -sivuston kautta erosi 5700 ihmistä.

– Jos Päivi Räsäsen tarkoitus on kääntää kirkon kelloja taaksepäin ja harventaa kirkon jäsenmäärää, hänen pitäisi sanoa se suoraan, eikä väistää seuraamuksia, kun Räsäsen valikoiva ihmisnäkemys alkaa vaikuttaa kirkon maineeseen ja talouteen, arvosteli Wallin Räsästä Ylen uutistoimitukselle.

Kulttuuriministerin mielestä ihmisten paras tapa vaikuttaa itselle tärkeisiin kysymyksiin on aktiivinen jäsenyys eri tahoilla. – Kirkon asioihin voi vaikuttaa äänestämällä esimerkiksi lähestyvissä seurakuntavaaleissa, muistittaa Wallin.

Räsänen: ”Seison näkemysteni takana”

Räsänen oli Ylen Aamu-tv:n vieraana maanantaiaamuna. Hän ei hyväksy kirkkoministerin häneen kohdistamaa arvostelua.

– Minä olen myös kirkon jäsen ja olen myös kristitty, jolla on oma uskonnollinen vakaumus. Tuossa keskustelussahan oli toki myös yhteiskunnallisia aineksia. Olin siinä toki ottamassa kantaa myös kansanedustajana muiden kansanedustajien tavoin, mutta sitten siinä keskusteltiin myös kristilliseen uskoon ja kirkon opillisiin kysymyksiin liittyvistä asioista, joihin sitten jokainen keskustelija otti oman vakaumuksensa pohjalta kantaa.

– Olen korostanut sitä, että kaikki ihmiset ovat samanarvoisia riippumatta seksuaalisesta suuntauksesta, ja sen toin esiin myös tuossa keskustelussa. Mutta avioliitto ja adoptio-oikeus ovat miehen ja naisen välinen, ja niinhän se on tällä hetkelläkin lainsäädännössämme.

– Koko keskutelussa on jäänyt vähälle huomiolle se, että Jeesus on sovittanut synnit, sekä heterot että homot saavat syntinsä anteeksi. Tämä sekä kysymys armosta olisi pitänyt tuoda vahvemmin esille, Räsänen sanoo.

Päivi Räsänen kertoo saaneensa näkemyksistään enemmän palautetta kuin mistään muusta asiasta kuusitoistyavuotisen eduskuntauransa aikana.

– Minulta on kysytty, kadunko lausuntojani keskusteluohjelmassa. En kadu. Seison näkemysteni takana. Sananvapauden oloissa oman mielipiteensä saa ilmaista rehellisesti ja avoimesti.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)