Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Nokia Missio avasi toimintakeskuksen Tampereen keskustaan

 

Nokia Missio vahvistaa asemiaan Tampereella uuden tomintakeskuksen myötä.

Vanha tanssipaikka taipui hengellisen työn pisteeksi. Nokia Mission avaamasta Missio Downtownista löytyy tilat erilaisten tilaisuuksien, kahvittelun ja ruoka-avun järjestämiseen. Tavoiteryhmänä ovat nuoret.

Nokia Mission toiminnanjohtaja Markku Koivisto on innoissaan uudesta tilasta. Vanha tanssipaikka Hepokatti on tuttu tamperelaisille ja sen sijainti on erinomainen. Paikka hankittiin erityisesti nuoria ajatellen.

Tampereen keskustassa asuva Koivisto on seurannut läheltä nuorten elämää. Huoli sai hänet tarttumaan toimeen.
– Tilanne nuorten keskuudessa on mennyt huonompaan suuntaan. Alkoholinkäyttö on lisääntynyt. Monella elämä on aika holtitonta. Se alkaa yhä nuorempana ja kestää pitempään, Koivisto kuvaa.

Perheniemi neliöb. 17.-23.6.

Nokia Missio sai paikan huhtikuussa ja remontoi tiloja koko kesän. Täysin uudistetussa kahvilassa jaetaan vähävaraisille ruokaa aluksi kerran viikossa ja myöhemmin useamminkin. Koivisto kertoo, että ruoka-apuun on ilmoittautunut paljon innokkaita vapaaehtoisia.
Kahvilasta saa myös lounaan päivittäin. Muulloin trendikäs tila toimii nuorten kohtaamispaikkana.

Monenlaisia tilaisuuksia

Nokia Mission vuokraamassa tilassa on noin tuhat ihmistä vetävä sali. Siellä on tarkoitus järjestää hengellisiä kokouksia ja konferensseja. Syksyn aikana salissa on kokoontunut pari kertaa viikossa Sotakoulu, ja pian alkavat myös nuortenillat.

Sotakoululaiset ovat jalkautuneet Tampereen kaduille, minkä seurauksena moni on löytänyt uskon elämäänsä.
– Monet ihmiset ovat tulleet uskoon kadulla, kun noin 150 sotakoululaista ovat lähteneet ulos evankelioimaan. Myös sunnuntaitilaisuuksissamme tulee monia uskoon ihan pystymetsästä. Monet ovat kokeneet myös vapautumisen, Markku Koivisto iloitsee kehityksestä.

Missio Downtownin avajaisia vietettiin syyskuun puolivälin tienoilla. Juhlaviikonloppuna uusissa tiloissa kuultiin Raamatun opetusta sekä taltioitiin vuoden loppupuolella ilmestyvä liveylistyslevy.