Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Kipinöintiä

 

”Niin kuin isä herättää kuolleet ja antaa elämän, niin myös Poika antaa elämän niille, joille hän tahtoo.” (Joh. 5: 21)

Sinulla, Jeesus, on hallussasi kaikki se kipinä, joka voi sytyttää elämäni rikkirepimien tukipuiden hajakasan jumalalliseen roihuun.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Sinä annat kipinäsi kenelle tahdot. Minä janoan sitä ensiliekin nuolaisea, joka saa ensimmäiset elämäni jätekasat punaiseen lämpöön.

Minä tiedän, että minä tahdon. Ja minä kuulen järkähtämättömän rakkauskirjeesi kautta – Sinä olet siihen itse kirjoittanut rakastavasi juuri minua – että Sinäkin tahdot.

Anna tänään tahtojemme yhdistyä. Sinulla on hehkuva, huumaava elämä, minulla huutava kaipaus ja yhä syvemmälle painava arvottomuus.

Mutta tänään en jaksa katsoa elämäni sekamelskaa, vuotavaa kattoa, järkähtänyttä betoniperustusta. Minä hapuillen etsin Sinua, suljen silmäni, jotta juuri sokeana ja eksyneenä taas näkisin: Sinä olet Rakastettuni!

Et ikinä luovu minusta, et voi särkeä sydäntäsi, joka jo kerran ja lopullisesti rikkoutui tähteni. Auta minua Jeesus! Auta minua avaamaan sydämeni pariovet ja vain ihan tällaisenä uupuneena vastaanottamaan Liekkisi.

Vielä minä hehkun ilosta ja elämän kauneudesta. Hehkun ja Kävelen veden päällä – koska Sinun Kipinäsi sytyttää minut!

Julkaistu myös Yksin armosta -sivustollamme.