Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Matti Repo ”tarkasti” Kansanlähetyksen piispantarkastuksen yhteydessä

 

Piispa Matti Repo vieraili Kansanlähetysopistolla Ryttylässä 3. helmikuuta. KUVA: MATTI KORHONEN

Tampereen hiippakunnan piispa Matti Repo toivoo, että Kansanlähetys vaalisi läheisiä yhteyksiä seurakuntiin ja muistaisi, että kirkko ja seurakunnat ovat lähetystyön subjekteja, jotka toteuttavat lähetystyön järjestöjen kautta. Hän piti valitettavana kiilaa, mikä on syntynyt lähetysjärjestöjen ja seurakuntien välille, kun talousarviomäärärahoja on leikattu lähetysjärjestöiltä.

Piispa Matti Repo vieraili tänään iltapäivällä Kansanlähetyksen Lähetyskeskuksessa Ryttylässä Hausjärven seurakunnan piispantarkastuksen yhteydessä. Hän totesi, ettei piispantarkastus lain mukaan voi ulottua järjestön toimintaan, vaikka hänellä onkin kaitsentavelvollisuus järjestössä toimiviin Tampereen hiippakunnan pappeihin.

Matti Repo muistutti, että viime vuosina hän on vihkinyt monia pappeja Kansanlähetyksen palvelukseen. Heistä monet ovat lähteneet lähetystyöhön.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Piispa Repo toivoi myös, ettei 1960-luvun asenne nostaisi päätään Kansanlähetyksessä. Piispa kertoi lukeneensa, että tuolloin järjestöstä kävi delegaatio silloisen piispan luona jakamassa neuvoja kirkolle. Tarinan mukaan silloiset johtajat sanoivat nousevansa itse komentosillalle ja tarttuvansa ruoriin, jollei kirkko toteuta heidän neuvoaan.

– Meidän ei tule kilpailla siitä, kuka vääntää ruoria, vaan on etsittävä yhteistä näkemystä, Repo sanoi.

Hausjärven seurakunnan kirkkoherra, lääninrovasti Jussi Kauranne totesi, että yhteistyö Kansanlähetyksen kanssa toimii hyvin muun muassa Sanan ja rukouksen illoissa. Kirkkoherra Kauranne hyväksyy myös Lähetyskeskuksessa toimitettavien ehtoollisien avustajat.

– Vielä kannattaa miettiä synergiaetuja Kansanlähetyksen ja Hausjärven seurakunnan kesken.
Hausjärven seurakunta tukee järjestöistä eniten Kansanlähetystä. Yhteinen nimikkolähettiperhe, Päivi ja Hannu Heinonen, on lähetyslentotyössä Keniassa. Hausjärven seurakunta kannattaa epävirallisesti myös Jorma ja Lea Pihkalan työtä Japanissa.

Hausjärven seurakunnan kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Kari Virtanen oli tyytyväinen, etteivät raja-aidat seurakunnan ja Kansanlähetyksen välillä ole enää niin korkeat kuin järjestön alkuaikoina 1960-luvulla.
Hausjärven seurakunnassa on noin 7500 jäsentä. Piispantarkastus jatkuu sunnuntaille asti.