Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Helsingin tuomiokirkko suljettuna ainakin viikon

 

Kuva: Dora Pete

Valomerkki uutisoi eilen Helsingin tuomiokirkon väliaikaisesta sulkemisesta perjantaina sattuneen vesivahingon johdosta.

Tuomiokirkko tulee olemaan suljettuna reilun viikon ajan, ja pahimmista vahingoista kärsinyt krypta helmikuun loppuun saakka. Myös kirkkosali suljetaan tänään välittömästi valtiopäivien avajaisjumalanpalveluksen jälkeen.

Vahinko sai alkunsa kaakkoistornin sprinkleriputken rikkoutumisesta. Kiinteistöjohtaja Kai Heinosen mukaan kyseessä oli niin sanottu kuivasprinkleri, jonka putkissa pitäisi olla vain paineilmaa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

“Putkeen oli kuitenkin jostain syystä päässyt vettä, joka jäätyi pakkasten aikana. Ilman lauhtuessa putki halkesi, paineilma tuli ulos ja laukaisi sprinklerin”, Heinonen toteaa Valomerkille.

Vahingon seurauksena suuri määrä vettä valui kirkkosaliin ja Kryptaan, sekä pitkin kirkon portaita Senaatintorille asti.

Helsingin tuomiokirkko on valmistunut vuonna 1852. Kirkko on rakennushistoriallisen arvonsa vuoksi suojelukohde, merkittävä nähtävyys ja luultavasti kaupungin kuvatuin rakennus.

Vesivahinko vaikuttaa luonnollisesti myös tuomiokirkossa pidettäviin tilaisuuksiin.

“Viikonlopulle sovitut tilaisuudet vietetään vielä kirkkosalissa, mutta muut tilaisuudet joko perutaan tai siirretään muualle”, pääsuntio Petri Oittinen toteaa.  

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta tiedottaa myöhemmin tilaisuuksien kohtalosta verkkosivuillaan.