Seurakuntalaisen 10 suosituinta juttua 2020 – huoli sananvapauden kaventumisesta teemana monessa jutussa

 

Kuvakaappaus Seurakuntalainen.fi-sivustolta.

Vuoden 2020 maaliskuussa Seurakuntalainen.fi-sivustolla kävi ennätysmäärä ihmisiä. Eri kävijöitä oli yli 144 000. Myös vuoden luetuin juttu ”Helluntaikirkon johtaja kannellut valtakunnansyyttäjästä” julkaistiin maaliskuussa.

Uutisverkkosivusto Seurakuntalainen.fi vuoden 2020 kymmenen luetuimman jutun joukossa ei ole yllättäen yhtään korona-aikaan liittyvää juttua. Sen sijaan valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen kansanedustaja Päivi Räsäseen (kd) kohdistuneihin esitutkintapyyntöihin tavalla tai toisella liittyviä juttuja oli peräti neljä.

Seurakuntalainen.fi-uutisverkkosivuston luetuin juttu viime vuonna oli RV:n toimituksen 6. maaliskuuta julkaisema uutinen: Helluntaikirkon johtaja kannellut valtakunnansyyttäjästä. Uutisessa kerrotaan Suomen Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölän oikeuskanslerille tekemästä kantelusta, joka koski valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen toimintaa Päivi Räsäsen tapauksessa.  Kantelutekstissä Yrjölä kysyi, oliko valtakunnansyyttäjä syyllistynyt toiminnallaan uskonnonvapauden ja sananvapauden rajoittamiseen tai sen yritykseen. Valtakunnansyyttäjä oli tehnyt neljä esitutkintamääräystä Räsäsestä tämän kommenteista eri medioissa.

Sansa neliöb. 3.5.-3.6. MJa

Sivuston toiseksi luetuin juttu vuonna 2020 oli  Lue mitä perussuomalaisten meppi Laura Huhtasaari halusi tietää piispalta eläimiin sekaantumisesta. Tammikuussa julkaistu Kai Kortelaisen kirjoittama juttu käsitteli europarlamentaarikko Laura Huhtasaaren piispa Teemu Laajasalolle piispankyselytunnille Twitterin kautta lähettämiä kysymyksiä. Huhtasaari halusi kysyä piispalta eri asioihin liittyen, onko tämä ja tuo syntiä vai ei.

Vuoden 2020 kolmanneksi luetuin juttu liittyi myös Päivi Räsäsen esitutkintapyyntöihin vuoden luetuimman jutun tapaan. Jutussa Timo Soini kysyy blogissaan: ”Miksi luterilainen kirkko on hiljaa?” Seurakuntalaisen toimituksen julkaisemassa jutussa kerrotaan entisen ulkoministeri Timo Soinin blogista, jossa hän ihmettelee, kuinka Räsänen ei saa tilanteessaan kirkoltaan julkista tukea.

Luetuimpien juttujen sijat 4-10:

4. Remu maailmankuvastaan Radio Deissä: ”En usko, että tällainen puutarha on tullut tänne tähtien törmäyksistä” 

5. Facebook sensuroi Tapio Puolimatkan uuden kirjan mainoksen – ”Kirjassani on tietoa, jota ei haluta julkisuuteen” 

6. Tästä syystä Markku Ruotsila näkee Trumpin valinnan hyvänä, Maria Annala maapallolle kohtalokkaana

7. Piispa Seppo Häkkinen Päivi Räsäsestä: ”Tunnen suurta myötätuntoa häntä kohtaan” – Teemu Laajasalo eri linjoilla

8. Pastori, terapeutti ja kirjailija Seppo Jokinen on kuollut

9. Timo Soini: ”Taistelu voitetaan, jos se uskalletaan käydä”

10. Päivi Räsänen: ”On ollut tunne, että onko tämä totta vai onko tämä unta”