Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Helluntaikirkon johtaja kannellut valtakunnansyyttäjän toiminnasta

 

– Poliisin resursseja tuhlataan yhä uudelleen asioiden käsittelyyn, joissa se on jo tehnyt päätöksen, Mika Yrjölä perustelee kanteluaan.

Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä kysyy kantelutekstissään, onko valtakunnansyyttäjä ”syyllistynyt toiminnallaan uskonnonvapauden ja sananvapauden rajoittamiseen tai sen yritykseen.”

Suomen Helluntaikirkon johtaja Mika Yrjölä on tehnyt kantelun oikeuskanslerille valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisesta. Kantelu liittyy valtakunnansyyttäjän toimintaan kansanedustaja Päivi Räsäsen (kd) tapauksessa. Valtakunnansyyttäjä on tehnyt neljä esitutkintamääräystä Räsäsestä tämän kommenteista eri medioissa.

– Kyseessä on yhteiskunnallisesti merkittävä asia, jonka tämän hetkinen käsittely loukkaa oikeustajuani – ja kaupunkilaisjärkeäni: poliisin resursseja tuhlataan yhä uudelleen asioiden käsittelyyn, joissa se on jo tehnyt päätöksen, Yrjölä perustelee tekemäänsä kantelua Facebook-profiilissaan.
– Olisin yhden kerran vielä hyväksynyt – hämmästellen – että tutkitaan, missä vapauksien rajat kulkevat. Nyt on jo neljä tutkintaa menossa ja tilanne alkaa täyttämään henkilökohtaisen vainon merkkejä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Yrjölän kantelutekstissä pyydetään oikeuskansleria tutkimaan, onko ” Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen syyllistynyt virka-aseman väärinkäyttämiseen tai törkeään virka-aseman väärinkäyttämiseen käskyvallassaan tai välittömässä valvonnassaan olevaa toimijaa (Poliisia) kohtaan, sekä onko […] Toiviainen syyllistynyt toiminnallaan uskonnonvapauden ja sananvapauden rajoittamiseen tai sen yritykseen.”

Päivi Räsäsen tutkinnoista on uutisoinut muun muassa Iltalehti.

Uutinen päivittyy.