Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Sansan työ Intiassa ja Israelissa vahvistuu

 

Oriyankielinen radio-ohjelma käsittelee intialaisnaisten arkea kristillisestä näkökulmasta. Oriyan kieltä puhuu 32 miljoonaa ihmistä. Kuva: TWR-Intia

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) työ Intiassa ja Israelissa laajenee vuonna 2015. Intiassa Sansa ryhtyy tukemaan oriyankielistä radio-ohjelmaa naisille ja Israelissa nettitelevisio-ohjelmaa venäjänjuutalaisille.

– Moni intialaistyttö oppii jo pienenä, ettei hänen ajatuksillaan ole merkitystä. Naiset toivon lähteellä -ohjelma pyrkii palauttamaan intialaiselle naiselle ihmisarvon ja kertomaan, että Jumala rakastaa sinua ja että Hänelle sinun elämälläsi on väliä, sanoo Sansan ulkomaisen työn sidosryhmäpäällikkö Kristiina Erelä.

Oriyankielisen Naiset toivon lähteellä -ohjelman tuottaa TWR-Intia. Ohjelma nostaa esiin naisten elämään liittyviä kysymyksiä ja tarkastelee niitä kristillisestä näkökulmasta. Oriya on maaseutuvaltaisen Orissan osavaltion virallinen kieli, ja sitä puhuu 32 miljoonaa ihmistä.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Työ Israelissa laajenee, kun Sansa alkaa tukea venäjänjuutalaisille suunnattua nettitelevisio-ohjelmaa. Jerusalemissa sijaitsevan Caspari-keskuksen tuottama raamatunopetusohjelma näkyy Oasis-nettitelevisiossa kaikkialla maailmassa.

Mediatyötä Intiassa 17 kielellä

Vuonna 2015 Sansa tekee kristillistä mediatyötä 39 kielellä ja noin 3,6 miljoonalla eurolla. Työn maantieteellinen painopiste on Aasiassa, missä elää valtaosa maailman ei-kristityistä.

Kielten määrällä mitattuna Sansan merkittävin työalue on Intia. Järjestö tukee intialaisten yhteistyökumppaneidensa radiotyötä 17 kielellä sekä hindinkielistä televisiotyötä.

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa