Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Piispa Sippo puolustaa perinteistä avioliittokäsitystä

 

Piispa Teemu Sippo. Kuva: Jouko Siirilä

Katolisen kirkon Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Sippo ottaa kirkkonsa nettisivuilla kantaa samaa sukupuolta olevien oikeuteen solmia avioliitto keskenään.

– Jeesuksen ja kirkon vuosituhantisen opetuksen mukaan avioliitto on naisen ja miehen välinen elämän liitto, joka laajenee lapsissa perheeksi rakkauden hedelmänä, Sippo lausuu.

– Katolilaisina kunnioitamme jokaista ihmistä ja samalla pitäydymme kirkon opetukseen avioliitosta, hän jatkaa.

Piispa Sippo otti asiaan kantaa eilen 8.4. Hän katsoo, että mediassa kuullaan nykyään ”paljon vaatimuksia samaa sukupuolta olevien henkilöiden oikeudesta solmia avioliitto keskenään”.

– Puolestapuhujat pyrkivät voimakkaasti muokkaamaan yleistä mielipidettä sen hyväksi ja saamaan lopulta lainmuutoksen taakse riittävän enemmistön eduskunnassa.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Katolisen kirkon opetus tässä asiassa on yksiselitteinen. Katekismus luonnehtii avioliittoa näin: ”Avioliiton, jolla mies ja nainen perustavat keskinäisen, koko elämän kestävän kumppanuuden ja joka luonteeltaan suuntautuu puolisoiden hyvään ja lasten synnyttämiseen ja kasvattamiseen, on Kristus, Herra, korottanut sakramentin arvoon, kun kyseessä on kaksi kastettu”, Sippo Siteeraa.

Hän katsoo, että jos valtiollinen avioliittolaki samaa sukupuolta olevien vihkimisestä astuisi voimaan, se aiheuttaisi ”sekaannusta ihmisten mielissä”, vaikka laki ”ei suoraan koskisikaan katolista kirkkoa”.

– Jeesuksen ja kirkon vuosituhantisen opetuksen mukaan avioliitto on naisen ja miehen välinen elämän liitto, joka laajenee lapsissa perheeksi rakkauden hedelmänä. Tämä jo luonnon sanelema avioliittokäsitys on yleinen kaikissa kulttuureissa. Muiden ihmissuhteiden kutsuminen avioliitoksi hämärtäisi ja heikentäisi avioliiton ja perheen merkitystä ja saattaisi aiheuttaa suuria ongelmia yhteiskunnalle, Sippo muotoilee.

 
Artikkelibanneri perussanoma