Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Miksi en kannata Black Lives Matter -liikettä?

 

“Sanat ‘Black Lives Matter’ ovat ehdottomasti totta ja erittäin merkittäviä. Mustia, valkoisia, latinoja, aasialaisia yhdistää se, että meidät kaikki on luotu Jumalan kuvaksi (1 Moos. 1:27). Jumalan edessä yksikään ihonväri ei ole enemmän tai vähemmän toista tärkeämpi ja jokainen elämä on kallisarvoinen Hänen silmissään. Jeesus Kristus kuoli ristillä kaikkiin etnisiin ryhmiin kuuluvien ihmisten puolesta.” Franklin Grahamin Facebook -päivityksen (26.6.2020) sanat ovat varteenotettavan tärkeät ja todet.

Yhtä varteenotettavasti Graham päivityksessään korosti sitä, että sinänsä kiistattoman tärkeitä sanoja kantava BLM -liike ei kuitenkaan liikkeenä tavoitteiltaan edusta kaikkia Yhdysvaltojen mustaihoisia:

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

”Vaikka sanat ’Black Lives Matter’ ovat totta, organisaatio nimeltä Black Lives Matter edistää monia vaarallisia käsityksiä. En usko useimpien edes kuulleen tai ymmärtävän mitä tämä organisaatio oikeasti edustaa, enkä missään tapauksessa usko tämän ryhmän edustavan enemmistöä afrikanamerikkalaisesta yhteisöstä.”

Graham viittasi BLM liikkeen New Yorkin osaston johtohahmoihin kuuluvan Hawk Newsomen esiintymiseen Fox uutisyhtiön haastattelussa (Fox 24.6.2020), jossa tämä uhkasi: ”Mikäli tämä maa ei anna meille, mitä me haluamme, silloin tulemme polttamaan koko tämän järjestelmän maan tasalle ja korvaamaan sen.” Newsome on toisissa yhteyksissä todennut, että muutoksen aikaansaamiseksi tarvitaan myös väkivaltaa.

”Tämä merkitsee väkivallan ja anarkian kannattamista,” Graham totesi huolissaan ja toivoi kuvernöörien, pormestarien ja muiden johtajien ryhtyvän toimenpiteisiin lain ja järjestyksen palauttamiseksi kaupunkien kaduille.

Grahamin muistutti myös kristityn ihmisoikeustaistelija pastori Martin Luther Kingin sanoista. King ajoi kristittynä asiaansa johdonmukaisen väkivallattomasti. BLM -liike on päämäriltään ja toimintatavoiltaan täysin erilainen. Tämä ei yllätä. Siinä missä King ammensi kristinuskosta ja Jeesuksen esimerkistä BLM liikkeen perustajien ja johtohahmojen ideologiset lähtökohdat ja esikuvat ovat täysin muualla.

BLM on väkivaltaa ihannoiva ääriliike

”Yksi Black Lives Matter -liikkeen perustajista nimeää poliisin tappamisesta tuomitun henkilön sankarikseen ja kansallinen BLM organisaatio saa taloudellista tukea vasemmistojärjestön kautta, jonka hallitukseen kuuluu terrorismista tuomittu henkilö,” kirjoitti Jerry Dunleavy Washington Examiner -lehden jutussa 25.6.2020.

Alicia Garza on yksi Black Lives Matter -liikkeen kansallisista organisaattoreista. Hän on toistuvasti todennut, että yksi hänen tärkeimpiä innoittajiaan on ollut poliisin tappamisesta tuomittu kotimainen terroristi Assata Shakur. Poliisi pysäytti pankkiryöstöstä ja muista rikoksista etsintäkuulutetun Shakurin tovereineen liikennevaloissa New Jerseyssä 1973. Shakur kumppaneineen avasi tulen surmaten poliisin ja haavoittaen toista. Shakur jäi myöhemmin kiinni ja tuomittiin elinkautiseen, mutta pääsi pakenemaan vankilasta 1984 Kuubaan.

Garza on muun muassa kirjassaan ja lehtijutuissaan ylistänyt Shakuria ja tämän suurta merkitystä mustien vapautusliikkeen poliittiselle päämäärille ja sanomalle.

Susan Rosenberg puolestaan on Black Lives Matter -liikkeelle lahjoitusvaroja kanavoivan vasemmistolaisen Thousand Currents -ryhmän johtokunnan jäsen. Thousand Current -ryhmän verkkosivuilla Rosenberg esiteltiin johtokunnan varapuheenjohtajana, kunnes verkkosivut äkkiä suljettiin.

Rosenberg on saanut vankeustuomion terrorismista ja hänen muun muassa epäiltiin auttaneen poliisin surmasta elinkautista tuomiota istuneen Shakurin pakenemaan vankilasta 1984. Shakur on edelleen etsintäkuulutettujen listan kärjessä ja hänestä on luvattu miljoonan dollarin palkkio.

Rosenberg oli jäsenenä M19 (May1 9th Communist Organization) -nimisessä militantissa äärivasemmistolaisessa järjestössä, joka työskenteli yhdessä Weather Underground terroristijärjestön ja muiden väkivaltaisten vasemmistoryhmien kanssa. M19 teki 20 kuukauden aikana vuosina1983-84 Yhdysvalloissa useita pommi-iskuja eri kohteisiin, kuten muun muassa Yhdysvaltojen kongressirakennukseen (The 1980s, a Far-Left, Female-Led Domestic Terrorism Group Bombed the U.S. Capitol; Smithsonian Magazine 6.1.2020)

Dunleavy kertoo, että Rosenbergin toimintaa oli seurattu vuodesta 1970 saakka ja hän sai 58 vuoden vankeustuomion jäätyään rysän päältä kiinni vuonna 1984 räjähteiden ja aseiden hallussapidosta. Häntä epäiltiin osallisuudesta uuden terroristisen pommi-iskun suunnittelusta. Kuudentoista vankeusvuoden jälkeen Bill Clinton armahti hänet tammikuussa 2001.

BLM on ideologisesti marxilainen liike

Myös BLM liikkeen perustajiin kuuluva Patrisse Cullors on korostanut BLM liikkeen toiminnan perustuvan vahvasti marxilaiseen ideologiaan. BLM liikkeen politiikkaa, päämääriä ja tulevaisuutta käsittelevässä Jared Ballin haastattelussa vuonna 2015 (A Short History of Black Lives Matter 23.7.2015) Cullors totesi:

”[M]eillä oikeasti on ideologinen viitekehys. Minä, samoin kuin aivan erityisesti Alicia [Garza] olemme harjaantuneita organisaattoreita. Olemme harjaantuneita marxilaisia. Olemme superhyvin perillä ideologisista teorioista.”

Viitaten James Simpsonin artikkeliin Juha Ahvio toteaa blogissaan Black Lives Matter -rasistinen väkivaltamellakointi (5.6.2020), että

”Patrisse Cullors on Eric Mannin kouluttama aktivisti. Mann toimi 1960-luvulla Students for Democratic Society -kommunistiorganisaatiossa ja otti osaa 1960-luvun lopulla vallankumoukselliseen ja terroristiseen suoraan toimintaan, saaden tällaisen perusteella kahden vuoden vankilatuomionkin.”

BLM liikkeen sota ydinperhettä vastaan

Muiden kumouksellisten tavoitteidensa ohella BLM -liike on sitoutunut transliikkeen päämäriin sekä miehen ja naisen muodostaman avioliiton varaan rakentuvan ydinperhemallin purkamiseen.

Liikkeen ”Mitä uskomme” sivulla todetaan muun muassa:

”Me sekoitamme länsimaisen oletuksen ydinperherakenteen vaatimuksesta, tukemalla toinen toistamme laajentuneina perheinä ja ‘kylinä’, jotka kollektiivisesti huolehtivat toinen toisestaan, erityisesti lapsistamme, siinä määrin kuin äidit, vanhemmat ja lapset kokevat sen hyvänä.”

Kuvaavaa on se, että vaikka sivulla puhutaan perheistä ja äideistä ja jopa vanhemmista, tekstissä ei kertaakaan mainita isiä tai heidän merkitystään.

Mitä yhteyttä on valolla ja pimeydellä?

Tulisi olla ilmeistä, että kristityllä ei voi olla mitään tekemistä Black Lives Matter -liikkeen kanssa. Sen tavoitteet ja toimintatavat eivät ole kristittyjen tavoitteita ja toimintatapoja.

Sosiaalisessa mediassa jotkut kristitytkin ovat erehtyneet liittämään profiilikuvaansa mustan BLM kehyksen. Tällainen on naivin tietämätöntä antautumista hyväksikäytettäväksi. Tulee mieleen, kuinka aikoinaan jotkut kristityt olivat valmiita pukemaan päälleen punaisen Che Guevara -paidan, jossa tämän marxilaisen terroristin ja massamurhaajan kasvot oli korvattu Jeesuksen kasvoilla. Jeesuskin oli muka köyhien ja sorrettujen radikaali ”vallankumouksellinen” vapauttaja.

Tässä olisi kenties ajankohtaista ja paikallaan muistaa apostoli Paavalin ohje:

”Älkää suostuko kantamaan vierasta iestä yhdessä niiden kanssa, jotka eivät usko. Mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valolla ja pimeydellä? Miten Kristus ja Beliar sopivat yhteen?” (2 Kor. 6:14-15).

Kristittyjen parissa ei ole sijaa rasismille. Rasismin torjumiseksi kristitty ei kuitenkaan tarvitse liikettä, jossa ihannoidaan anarkismia ja väkivaltaista kumouksellisuutta, ja jonka perustajien esikuvana ovat olleet terroristisessa toiminnassa mukana olleet henkilöt.  Tämä ei ole Jeesuksen tie.

Franklin Graham kirjoitti Facebook päivityksensä päätteeksi osuvasti siitä, mitä nyt oikeasti tarvitaan:

”Rukoilkaamme Kristuksen seuraajina Pyhän Hengen johtamaa liikettä, joka jakaantumisen ja vihankylvön sijaan tuo yhteyden ja anteeksiantamuksen. Tri Martin Luther King Jr. sanoi: ’Pimeys ei voi karkottaa pimeyttä. Vain valo voi karkottaa pimeän. Viha ei voi karkottaa vihaa. Vain rakkaus voi karkottaa vihan.’”