Viktor Klimenko: Suomi joutuu ahtaalle

Viktor Klimenko kantaa huolta Suomen kansasta. KUVA: JENNIINA NUMMELA

Viktor Klimenko kantaa huolta Suomen kansasta. KUVA: JENNIINA NUMMELA

Suomen kansa on jättämässä taakseen sen kristillisen uskon, jonka varaan esi-isät elämäänsä rakensivat. Viktor Klimenko uskoo, että Jumala rakastaa Suomen kansaa, mutta se ei tarkoita helppoa tulevaisuutta.

– Jota Jumala rakastaa, sitä hän kurittaa. Jumala muuttaa olosuhteet, niin että ihmiset lähtevät etsimään Jumalaa. Historian valossa Suomi joutuu ahtaalle. Joko syttyy sota, tulee nälänhätä tai talous romahtaa, Klimenko maalailee.

Liki viisikymmentä vuotta sitten laulajana ja näyttelijänä tunnetuksi tullut Viktor Klimenko seuraa yhä tiiviisti, mitä ajassa liikkuu. Hänen mukaansa nyt Suomessa on sukupolvi, joka ei tunne Jeesusta.

– Vanhemmat eivät opeta lapsiaan kristillisyyteen. Kristillistä perinnettä romutetaan nyt myös valtiovallan lainsäädännöllä.

Kansanlähetysopisto – Totuus kannattaa

– Raamatussa kerrotaan, että Israelin kansa joutui tällaiseen tilanteeseen. Papit ajattelivat, että ei näillä asioilla ole niin väliä. Katosi jumalanpelko. Tuli sukupolvi, joka ei enää tuntenut Jumalaa. Jumala muutti olosuhteet, jolloin oli pakko miettiä, selvitäänkö ilman Jumalaa.

Viktor Klimenkon mukaan meidän sukupolvemme on hyvin välinpitämätön hengellisiä asioita kohtaan.

– Voidaan istua kirkossa tai olla istumatta. So what? Saarnaat, mitä saarnaat, ja aivan kuin hanhen selkään kaataisi.

Uskovaisten pitäisi kuitenkin olla Viktor Klimenkon mukaan kiitollisia siitä, että Jumala panee kansan ahtaalle, sillä niin kansaa kutsutaan uskoon.

Polvilleen kirkkoihin

Euroopan taloustilanne on yksi Viktor Klimenkoa huolestuttavista asioista.

– Ajattele, miten suomalaiset ovat uurastaneet sodan jälkeen. Missään muussa maassa ei ole verotettu kansaa niin paljon. Meillä on hyvä terveyshuolto ja hyvät sosiaaliset olot. Ja nyt me maksamme ulkomaille. Pidämme Kreikkaa ja muita maita yllä. Tämä on käsittämätöntä. Miksi Suomen täytyisi pitää yllä sellaisia maita, jotka eivät tee muuta kuin tuhlaa?

– Mutta Jumala on sallinut sen. Kun olemme hylänneet Jumalan, hän antaa ryöstää meitä, Klimenko täräyttää.

Hän muistuttaa, että viime sodan aikana Suomi oli Neuvostoliiton etupiiri, joka piti olla helposti tankkien kanssa haettavissa.

– Mutta he eivät saaneet Suomea, koska suomalaiset olivat polvillaan kirkossa. Mutta nyt venäläiset tulevat ja ostavat sen. Nyt olisi kokoonnuttava kirkkoihin ja huudettava Jumalalta apua. Eiköhän se apu tule sieltä taas, Viktor Klimenko kehottaa.

Lue Viktor Klimenkon ajatuksia ilosta, toivosta, kuolemasta ja rakkaudesta viikolla 38 ilmestyvästä Uuden Tien Ilon Aika -liitteestä.

 

 • sama virsi

  Vihtori se on jaksanut laulaa samaa masentavaa juttujaa jo neljänes vuosisataa. Vihtorin poikakin ”profetoi” neuvostoliiton hyökkäävän suomeen.

 • Laurentius Köyliöläinen

  Klimenko on ollut mestariurheilija ja jonkinlainen laulajakin. Kuitenkin perusukrainalainen poljento kuuluu taustalta.

  Jotenkin tuntuu, että kun Leo Meller ottaa hieman löysemmin rantein, pitää Vihtori sisältötuotanoa yllä.

  Luin Mellerin kirjaa ensimmäisen kerran kahdeksan vuotiaana se tuntui jossain määrin maailmanpoliittiseen tilanteeseen nähden ahdistavalta.

  No vielä ei olla Googin Maagoggiin päädytty, vaan Googleen.

 • Ilmari

  Kovinpa kevyesti suhtaudutte asioihin. Viki kärjistää monia asioita, mutta on oikeassa esim. siinä, että Suomi ei tunne Jumalaansa eikä historiaansa. Turvaamme vain taloudelliseen hyvinvointiin ja kun se on kohta häviämässä, mitä silloin jää. Parkuvia suita ja itkeviä silmiä.

 • Mikael Elmolhoda

  Tärkeitä asioita, kunnioitus Klimenkolle!

 • Markku

  Keverilta löytyy selkeitä ajatuksia. Itse olen samaa mieltä ainakin ton kanssa, että Kristittyjen ei tule pelätä ahtautta ja luopumusta, vaan nimenomaan synnin räikeys avaa ihmisten silmät hyvälle. Niin ja kreikkaan menevät rahat menevät kuin robin hoodin tarinoissa, mutta toisinpäin. köyhiltä rikkaille….

 • Verso

  Osuva hengellinen analyysi ja vertailu VT:n kirjoituksiin ja Israelin kansan kohtaloihin. Näin Raamattua pitääkin opettaa. Luther opetti samaan tapaan soveltaen Raamattua sen ajan tilanteisiin. Puhe on lisäksi hengellisessä mielessä rohkaiseva ja lohduttava. Herätystähän me kaikki kristityt rukoilemme maahamme. Kun Jumala vastaa, se voi tulla yllättävällä tavalla. Hyvin harvoin on maallinen ja hengellinen hyvinvointi käyneet käsi kädessä. Tänä päivänä monet Afrikan maat ovat tästä esimerkkinä, kuten myös länsimaat ja Suomi. Ei tarvitse ennustajan lahjoja nähdäkseen, että taloudelliset vaikeudet ovat finanssikriisien myötä alkaneet. Olemme eläneet velaksi tyhmästi himojemme vallassa ja nyt velkahanat ovat sulkeutumassa ja on maksun aika. Se on hyvä asia. Toivotaan, että taulu-TV:n lisäksi Raamattukin alkaisi ihmisiä kiinnostaa. Se on halpa ja kannattava investointi. Evankeliumin tuottona on taivas ja se yhtä lailla ilmaiseksi tarjolla niin köyhälle kuin rikkaallekin.

 • Laurentius Köyliöläinen

  Klimenkon uhkakuvista seuraa se, että kaikki äänestävät Sauli Niinistöä ja Suomi liittyy NATO:on. NATO-jäsenyydestä seuraa maavoimien alasajo, puolustusbudjetin hassaaminen Aasiaan ja Afrikkaan sekä maanpuolustuskyvyttömyys.

  On tietenkin hyvä, että ihminen kykenee olemaan urheilija, esiintyjä ja laulajakin, mutta aina kun uskonasioilla tekee voimallista politiikkaa, kannattaisi miettiä, mitä siitä seuraa.

  Suomen ei tarvitse pelätä Venäjää, vaan oppia sen menettelytavoista. Niin teki venäläinen kenraaliluutnanttikin, C. G. E. Mannerheim.

  Se, miten Klimenko ajattelee, on kuin Ukrainan historiasta, jonka nykyvaihe alkoi Andrjusovon rauhasta 1667. Meidän Venäjä-suhteemme alkoi uudella tavalla 1714, ja näin on eletty vuodesta 1721 alkaen.

 • Tuulikki

  Viktor on oma persoonansa ja uskaltaa olla! Kuinka moni muu sen tekee?!
  Tässäkin hän puhuu niin kuin asiat ovat! Nyt on kasvanut sukupolvi joka ei Raamatusta ja sen sisällöstä mitään tiedä. Kuinka ihminen voi uskoa jollei hän edes tiedä että mihin/kehen uskoa ja mitä usko on. Totta on myös ettemme olisi itsenäinen valtio ellei kansamme olisi rukoillut. Jumala on meitä armahtanut, siunannut ja varjellut, mutta voiko Hän enää niin tehdä? Jumalan armoa on sekin jos me ahdinkoon joudumme ja sitä myöden käännymme hänen puoleensa. Todellista rakkautta on,jos ei muuten, niin kurituksen kautta pelastaa (jos mahdollista)ihmiset joutumasta iankaikkiseen kadotukseen.
  Herätkää hyvät ihmiset! Antakaa kunnia Jumalalle ja kääntykää Hänen puoleensa armoa pyytäen ja parannusta tehden ettemme kaikki tuhoutuisi!

 • Esikoinen

  Viktor se on aina ollut omiaan korkeatasoisessa, tosiasoihin perustuvassa analyysissa. Ei mitään halpahintaista pelottelua tai tunteisiin vetoamista. Tämän miehen pitäisi olla Suomen EU-komissaari. Tai keskustan presidenttiehdokas.

 • Laurentius Köyliöläinen

  ”Viktor on oma persoonansa ja uskaltaa olla! Kuinka moni muu sen tekee?!”

  No onneksi ei kovin moni, ainakaan vastuullisessa asemassa oleva karismaansa tukeutuen – ehkä Kuopion hiippakunnan piispaa lukuunottamatta.

  Kun politiikkaan valitaan ammattiesiintyjiä, alkaa asiainhoito olla aikamoinen esitys.

 • Teol.yo.

  Klimenko puhuu asiaa ja on ymmärtänyt Raamattunsa!

  Suomalaiset ovat saaneet elää rauhanaikaa jo kohta 70 vuotta ja sen huomaan kannanotoista. Surullista on lukea, kuinka asioita ymmärtämättömät kommentoivat, että pitää katsoa taakseen ja oppia menettelytapoja. Vaan miten kävi Lootin vaimolle, joka katsoi taakseen? Oikea suunta katseelle on eteenpäin ja ylöspäin.

  Väitänpä myös, että Suomen kannalta kaikkein tärkein sotatoimi 40-luvulla oli tasavallan presidentin radiopuheessa antama kehoitus rukoilla Suomen puolesta.

 • Teol.yo.

  Vastaavasti kommunismin eteneminen Viroon ennen sen ensimmäistä tasavaltaa pysähtyi siihen, kun kommunistit halusivat sulkea kirkot ja selllaiseen ei uskova Viron kansa suostunut.

  Tällä viikolla olin Tarton yliopistossa kuuntelemassa saksalaisen historioitsijan luentoa siitä miksi Neuvostoliitto hajosi ja Viro pääsi itsenäistymään noin 20 vuotta sitten. ”Nuori pojankoltiainen”, joka asiantuntijaksi oli puhumaan kutsuttu, oli sitä mieltä, että sillä ei ollut mitään merkitystä, että kirkot olivat täynnä molemmissa maissa. Sitten kun kysyin mahdollisuudesta, että Venäjä valloittaisi Baltian uudestaan melkein koko salillinen halusi kertoa, että olen pöllö moisine ajatuksineni. Jo ensimmäinen kysymykseni osoitti, että olin sohaissut ampiaispesään ja ette me kolme suomalaista olimme ainoat uskovat sillä kertaa siinä salissa.

 • Teol.yo.

  Siihen mitä Balttiassa tulevaisuudessa tapahtuu, en halua ottaa kantaa, mutta niin paljon Raamatun valossa voi todeta, että kansa, joka hylkää Jumalan, ei nauti Jumalan siunauksia. Sen sijaan kansa, joka kääntyy Jumalan puoleen, saa Häneltä avun ja sitä kansaa Jumala myös siunaa.

 • Laurentius Köyliöläinen

  Sitten kun kysyin mahdollisuudesta, että Venäjä valloittaisi Baltian uudestaan melkein koko salillinen halusi kertoa, että olen pöllö moisine ajatuksineni. Jo ensimmäinen kysymykseni osoitti, että olin sohaissut ampiaispesään ja ette me kolme suomalaista olimme ainoat uskovat sillä kertaa siinä salissa.

  – Ruotsi ja Viro ovat maita, jotka ovat kuin herran kukkarossa – Ruotsi Suomen ja Viro Yhdysvaltain ja Suomen. Kummankaan maan puolutuskykyä ja mieskuntoa ei saa epäillä. Viron aluepuolustavat rajalta sen venäjänkieliset suojeluskunnat – voimiensa mukaan. Virossa ministerit ovat Neuvostoliiton kommunistisen puolueen nuorisoliiton, Komsomolin, kasvattamia. Aitonuoriso puolestaan kovan valuutan välityskaupan.

 • Laurentius Köyliöläinen

  Siihen mitä Balttiassa tulevaisuudessa tapahtuu, en halua ottaa kantaa, mutta niin paljon Raamatun valossa voi todeta, että kansa, joka hylkää Jumalan, ei nauti Jumalan siunauksia. Sen sijaan kansa, joka kääntyy Jumalan puoleen, saa Häneltä avun ja sitä kansaa Jumala myös siunaa.

  => Suomi hylkää maavoimansa ja yleisen asevelvollisuuden hitaammin kuin kourallinen piispoja Jeesuksen. Suomessa sekä luovutaan isänmaasta, että ei pidetä oikein kiinni Jahvestakaan. On enää vaikea löytää paikkaa, jossa voisi olla kunnon kansalainen ja kunnon seurakuntalainen.

 • Pauli

  ”Ja nyt me maksamme ulkomaille. Pidämme Kreikkaa ja muita maita yllä. Tämä on käsittämätöntä. Miksi Suomen täytyisi pitää yllä sellaisia maita, jotka eivät tee muuta kuin tuhlaa?

  – Mutta Jumala on sallinut sen. Kun olemme hylänneet Jumalan, hän antaa ryöstää meitä, Klimenko täräyttää.”

  ”Ja jos te lainaatte niille, joiden uskotte maksavan takaisin, mitä kiitettävää siinä on? Syntisetkin lainaavat toisilleen, kun tietävät saavansa takaisin saman verran.
  Ei, rakastakaa vihamiehiänne, tehkää hyvää ja lainatkaa, vaikka ette uskoisikaan saavanne takaisin. Silloin teidän palkkanne on suuri ja te olette Korkeimman lapsia, sillä hän on hyvä kiittämättömille ja pahoille.”
  Luukas 6:34-35

 • Arkitodellisuutta

  Viktor puhuu täyttä asiaa. Se mitä hän on kertonut, on tapahtunutta tosiasiaa ja arkitodellisuutta. Samoin jokainen itselleen ja muille rehellinen voi todeta missä tilanteessa olemme. Tietysti ne, joille tämä maa ja usko Jeesukseen ei ole tärkeää tuovat esille muunlaisia ajatuksia. Päättäjät ikään kuin syövät omat lapsensa eivätkä anna isänmaalle sitä arvoa mikä sille kuuluu.

  Ei pidä todella unohtaa sitä, että Jumalan ja Saatanan välillä käydään taistelua kaikilla elämän alueilla. Ei ole yhdentekevää kenen puolella olemme tässä valtavassa hyvän ja pahan välisessä taistelussa.

 • Roosa

  Jumalan hengessä puhutte, Ilmari, Mikael, Verso ja Ella O. Ei Raamattu mikään kuollut kirjain ole, vaan Israelin suhtautumisesta Jumalaan voimme oppia, ettei tarvitsisi itse kokeilla kantapään kautta mitä seuraa Jumalan Sanan heittämisestä selkänsä taakse.

  Pauli: Mieltä vailla on mies joka kättä lyöpi, joka menee toista takaamaan. Sananlasku 17:18

 • Pauli

  Roosa: ”Pauli: Mieltä vailla on mies joka kättä lyöpi, joka menee toista takaamaan. Sananlasku 17:18”

  ”Teille on opetettu: ’Silmä silmästä, hammas hampaasta.’ Mutta minä sanon teille: älkää tehkö pahalle vastarintaa. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle vasenkin. Jos joku yrittää oikeutta käymällä viedä sinulta paidan, anna hänelle viittasikin. Jos joku vaatii sinut mukaansa virstan matkalle, kulje hänen kanssaan kaksi. Anna sille, joka sinulta pyytää, äläkä käännä selkääsi sille, joka haluaa lainata sinulta.” Matteus 5:38-42

  Tuo ”silmä silmästä” on samasta Vanhasta Testamentista kuin sananlaskukin.

 • kysyvä

  Hän muistuttaa, että viime sodan aikana Suomi oli Neuvostoliiton etupiiri, joka piti olla helposti tankkien kanssa haettavissa.

  – Mutta he eivät saaneet Suomea, koska suomalaiset olivat polvillaan kirkossa. Mutta nyt venäläiset tulevat ja ostavat sen.

  Mitäs hän tarkoittaa

  Viktor Klimenko (s. 24. marraskuuta 1942 Pyhäniemi, Neuvostoliitto)[1] on venäläissyntyinen suomalainen laulaja ja näyttelijä.

  Puhuuko hän itsesään?

  Enpä paljoa luottaisi kehenkään sellaiseen joka häiritsee lasten esitystä konsertissa kovaäänisellä puheella.

 • Tarkkailija

  Täällä on kyllä käsittämätöntä kirjoittelua. Onko suomi muka Jumalan valittu kansa? Suomikin koostuu yksilöistä, ja minkälainen arvomaailma enemmistöllä kansasta on sellaista politiikkaa harjoitetaan. Jumala on antanut ihmisille vapaan tahdon toimia. Ei Jumala suomalaisia rankaise, vaan meidän päätösten ja tekojen seuraukset ovat, joko hyviä tai huonoja. Niin kuin meidän yksilöitten kohdallakin tapahtuu. Kärsitään niistä seuraukset, eikä laiteta niitä Jumalan piikkiin. Vikinkin olis aika jo lopettaa tällaiset tuomion julistamiset, koska ne ei perustu mihinkään. Olkaa kaikki rauhallisella mielellä. Ei Jumala meitä kiusaa vaan rakastaa.

 • Laurentius Köyliöläinen

  Kaikki -tjuk tai -nko -päätteiset sukunimet ovat ukrainalaisia. Klimenko itse sanoo olensansa kasakkasukua. Hän on kyllä yhtä avoin ja reilu kuin vekaranjärveläinen toimiupseeripanssarijääkäriyliluutnantti, joka sai uskostaan tai uskomuksistaan 640 euron sakon.

  Halonen on tainnut antaa Vikille rukkaset.

  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?t=171482

 • Lyyli

  Vaikeuksia on edessä, mutta en pidä manaavasta tyylilajista.

 • Heikki V

  Tavallaan säälittävää, että näitä lopunajan ennustajia ja lopun ajan uhkakuvilla olevia on aina ollut. Luin pari viikkoa sitten Leo Mellerin kirjoittaman kirjan vuosikymmenten takaa. Kyllä oli paksua tekstiä ja nyt hyvä verrata, että ähäkutti, eipäs mitään tapahtunut, vaikka ennusteli että kaikki mitä hän synkisteli tapahtuu noin 20 vuoden kuluessa. Ja kirjan teosta oli jo huomattavasti enemmän aikaa.
  Kai sitä kirjoitetaan joka vuosi uudet uhkakuvat vanhoihin ennustuksiin perustuen. Pitää vaan keksiä uudet tapahtumat vanhoihin löpinöihin.

 • Turjis

  Suomen on tulossa:

  a) Massiivinen lama

  b) Pula-aika

  c) Sota

  d) Nälänhätä

  Ja nämä kaikki tällä vuosikymmenellä. Tämän näkemiseen ei tarvitse profetioitakaan, riittää että tuntee historian ja sen syklit, seuraa uutisia, ja tarkkailee geopoliittista kehitystä.

 • Laurentius Köyliöläinen

  Minusta tuntuu, että kun tuo Neuvostoliiton mahdollinen tuki arabimaille on mahdollisuutena haihtunut 1991 Neuvostoliiton purkauduttua, ei oikeastaan Leo Mellerilläkään ole luvattavissa Maagogin tuhoa niin kuin vielä 1970-luvulla ennen ja jälkeen Jom Kippur-sodan.

  Uutta Venäjä-uhkakuvaa on kuitenkin käsikirjoitettu Stefan Forssin, eversti res Heikki Hultin, prikaatikenraali res Lauri Kiianlinnan ja kommodori res Pertti Inkisen toimesta.

  Tarvittaisiin kuitenkin vielä Viktor Klimenkon tai Leo Mellerin kaltainen dramaturgi käsikirjoitukselle.

  http://portti.iltalehti.fi/keskustelu/showthread.php?p=8074864

 • Kari Helén

  Klimenko taitaa olla oikeassa. Venäjä on kasvattanut 500:lla miljardilla eurolla omia puolustusmenojaan. Pietarin alueen sotilaspiiri on kasvattanut joukkojaan. Suomella ei ole hyökkäyksen tullessa asetta kuin yksi joukkoosasto koko suomenrajan ylittävää porukkaa vastaan. Ja onhan Baltian maissakin sotilaallinen tyhjiö olemassa niin NATO maita kuin olevatkin.

 • ihmettelevä 1

  Olen Esikoisen kanssa samaa mieltä, että Klimenko olisi oiva Keskustapuolueen presidenttiehdokas, ja hän voisi olla myös koko puolueen pelastaja. Olisi mielenkiintoista seurata, miten vaalikampanja sujuisi ja miten hän pärjäisi ensinVäyrysen, ja sitten ehkä Niinistön ja Lipposen kanssa. Klimenkollahan on jotakin, mitä näillä muilla ei ole:Aban profetia ja ehkä muitakin ”ilmestyksiä”.

 • Mauri Riiho

  TOTUUS TEKEE VAPAAKSI JA TIETO LISÄÄ TUSKAA! SITÄ SAA MITÄ TILAA – JOKAINEN KANSA JA KANSALAINEN. TILIT TASATAAN JOSSAIN VAIHEESSA.