Yleinen: Viikon debatti pui armokuolemaa: eutanasia on arvokysymys monelta kantilta

Miika Korkatti – Gospel magic

 

Korttitaikuus on Miikalle vakava harrastus.

Miika Korkatti on monille tuttu kristitty sosiaalisesta mediasta. Hän on muun muassa perustanut Facebookiin useita nuoria tavoittaneen Uskovaiset nuoret -ryhmän. Kristillisen vapaaehtoistyön lisäksi osan Miikan ajasta vie korttitaikuus, josta on tullut hänelle vakava harrastus.

 

Miikan usko

Miika on kasvanut lapsenuskossa, ja hän on syntynyt uskovaan perheeseen. Uskonasiat kuitenkin kävivät hänelle etäisemmäksi murrosiässä. Nuorella miehellä oli vaikeuksia monella elämän osa-alueella, ja hänestä tuntui, kuin kaikki menisi alamäkeen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Eräänä iltana Miikan vanhemmat onnistuivat pakottamaan hänet Tampereelle nuorteniltaan. Siellä Miika saikin yllättäen kokea Jumalan puhuvan hänelle, että hänen elämänsä tulisi muuttumaan sinä iltana. Jumala kehotti Miikaa menemään tilaisuuden jälkeen lavalle tulevan sinikauluspaitaisen miehen puheille.

Miikan elämä oli jo valmiiksi täynnä solmuja ja hän ajatteli kaiken lisäksi nyt menettäneensä järkensä. Kuitenkin kokouksen jälkeen lavalle käveli mies sinisessä kauluspaidassa, joka tarjosi kuulijoille mahdollisuutta tulla esirukoiltaviksi ja Miika meni miehen luo kertomaan elämästään. Keskustelun lopuksi Miika sai tunnustaa syntinsä ja antaa koko elämänsä Jeesukselle.

– Sinä iltana sain uskon lahjan Jeesukselta. Siitä päivästä asti olen elänyt jumalasuhteessa. Olen saanut huomata, että Jeesus elää, ja hän on meidän kanssamme. Meillä on hyvä syy Jumalan lapsina luottaa Raamatun lupauksiin, Jumala on luotettava, Miika todistaa.

Kristitty taikuri

Korttitaikuudesta on tullut Miikalle vakavasti otettava harrastus. Hän tekee paljon temppuja lähipiirissään ja paikoissa, joissa hän pyörii. Kaikki lähti liikkeelle siitä, kun Joona Mäntynen – myös uskovien nuorten piireissä tunnettu korttitaikuri – näytti Miikalle korttitempun.

– Olin niin hämmästynyt tempusta, että päätin itsekin opetella. Nälkä kasvoi syödessä ja nyt ollaan sitten jo ns. ammattilaistasolla, Miika kertoo.

Kristillisissä piireissä taikatemppuihin kuitenkin voi liittyä myös negatiivisia ennakkoluuloja. Taikatemppuja nähdessään katsoja saattaa pohtia, kuinka mahdottomilta näyttävät asiat voivat olla mahdollisia. Miikan mukaan korteilla voidaan tehdä yliluonnolliselta vaikuttavia temppuja, mutta sekaannusten välttämiseksi Miikalla on tapana painottaa, että kyseessä on ainoastaan silmänkääntötemppu.

Miika kertoo, että perehdyttyään laajalti taikureiden esityksiin ja toimintaan, hän ei ole koskaan törmännyt todellisiin yliluonnollisiin ilmiöihin, ainoastaan hämmästyttäviin temppuihin. Miikan mielestä onkin tärkeää tehdä selvä pesäero todellisen magian ja illuusioihin perustuvan taikuuden välille, sillä okkultismi ja silmänkääntötemput ovat täysin eri asioita.

Ilosanomaa ja silmänkääntötemppuja

Miikan mielestä silmänkääntötemppujen merkitys on ihmismielelle moninainen, niistä nauttii sekä taikuri että yleisö. Suorastaan käsittämättömältä vaikuttavien temppujen kautta yleisölle maalataan mielikuva eriskummallisista, jopa yliluonnollisilta vaikuttavista tapahtumista.

– Nykyajan taikuria voidaankin kutsua rehelliseksi huijariksi, joka on yleisön yhteisellä suostumuksella oikeutettu huijaamaan taianomaisen ja hämmästyttävän kokemuksen luomiseen, Miika kertoo.

Miikan mukaan silmänkääntötemppuja voidaan käyttää myös evankelioinnin työvälineenä. Tästä taikuuden alalajista käytetään termiä ”gospel magic”. Miikan mielestä hyvä esimerkki tästä on temppu, jossa katsojan valitsema kortti haudataan keskelle pakkaa ja sormia napsauttamalla se nousee katsojan silmien edessä takaisin pakan päälle. Sillä voidaan hyvin kuvata Jeesuksen kuolemaa ja ylösnousemusta. Miikan mielestä kaikessa on hyvä lähteä liikkeelle Jeesus mielessä ja aina kunnioittaen Raamatun ilmoitusta.

 

Uskovaiset nuoret

 

Miikan vuonna 2012 perustaman Uskovaiset -nuoret ryhmän toiminta on nyt laajentunut paljon. Uskovaiset nuoret ry on yhdistys, jonka toimintaan lukeutuu uskovien nuorten yhteyden lisäksi muun muassa keskusteluapua tarjoava tukihenkilöpalvelu, suorat Uskovaiset nuoret LIVE -radiolähetykset ja evankelioiva G-Swag -tanssiryhmä. Vuoden 2015 aikana toiminnan kehittämisen painopisteet ovat muun muassa diakoniatyössä, sekä yhteistyössä seurakuntien nuorteniltojen, solujen ja raamattupiirien kanssa.

– Uskovaiset nuoret -ryhmän näkynä on ollut luoda turvasatama Jeesusta seuraaville nuorille, jonka kautta nuoret saavat tukea uskonelämäänsä. Se on myös tärkeä kanava rukouspyynnöille, ja sen kautta nuoret voivat rukoilla yhdessä suurena rintamana tärkeiden asioiden puolesta, Miika toteaa. Hänen mielestään palvelutyötä voidaan pitää yhtenä nuorisoherätyksen rakennuspalikkana.

Juttu on julkaistu kokonaisuudessaan Nuotassa 12/2014.
Teksti: Joonas Immonen Kuva: Jonna Helin