Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

ViaDia-torit lähtivät mukaan Pienimmän parhaaksi -äitiyspakkausprojektiin

 

Äitiyspakkausta viedään romanikylään. Kuva: Mission Possible ry

Äitiyspakkauksen vastaanottavat äidit saavat vauvanvaatteiden ja tarvikkeiden lisäksi äitiysneuvontaa ja terveydenhoitoa sekä hengellistä apua ja tukea.

80 vuotta sitten suomalaiset kehittivät äitiyspakkauksen vähävaraisten suomalaisäitien auttamiseen. Näin äidit lapsineen saatiin terveydenhuollon ja neuvolapalvelujen piiriin. Pienimmän parhaaksi -projekti seuraa suomalaisen äitiyspakkauksen jalanjäljissä. Projektin tavoitteena on paremman tulevaisuuden rakentaminen Itä-Euroopan hädänalaisille äideille ja heidän lapsilleen.

– Tällä hetkellä kohteena ovat erityisesti Bulgarian köyhien romanikylien äidit ja lapset sekä erittäin vaikeissa oloissa elävät Venäjän teiniäidit lapsineen. Köyhyys, päihdeongelmat, hyväksikäyttö ja syrjäytyminen ohjaavat heidän elämäänsä. Tämä pakottaa monet heistä kerjäämään, varastamaan, myymään itseään ja elämään kadulla. Romanikylien tytöistä valtaosa tulee äidiksi jo 13–15-vuotiaina. Heillä ei ole tarjota lapsilleen juuri mitään, Mission Possible ry:n kampanjatyöntekijä Päivi Ranta toteaa.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Järvenpään, Tampereen, Kuopion, Mikkelin, Pieksämäen, Suonenjoen, Varkauden ja Lohjan ViaDia-torit tukevat Pienimmän parhaaksi -äitiyspakkausprojektia. ViaDia-torit toimivat äitiyspakkauksia varten tarvittavien vauvanvaatteiden ja tekstiilien keräyspisteinä.

Pienimmän parhaaksi -projektia organisoi kristillinen lähetys- ja avustusjärjestö Mission Possible ry, joka on tehnyt työtä Itä-Euroopan hädänalaisten lasten, nuorten ja perheiden hyväksi jo yli 40 vuotta. (mp.org)

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024

Aiheet