Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Rakkauden viikkoja luvassa ensi kesänäkin

 

Ison Kirjan kesän avioliittoleirin vastuupariskunta Arto ja Inkeri Riihinen esittelevät leirin teemoja.

Riihisen pariskunta syttyi avioparityölle nähtyään ystävien avioliiton muuttuvan ja koettuaan itsekin Iso Kirja -opiston avioparileirien hyvän hengen.

– Useimmat leirien osallistujat yllättyvät positiivisesti. Leiriltä lähdetään yleensä kotiin uudelleen rakastuneena puolisoon ja kiitollisena Jumalan läsnäolosta, Riihiset kertovat.

Inkeri ja Arto Riihisen avioliittoleirien sarja käynnistyi 17 vuotta sitten Pieksämäellä.

– Innostuimme lähtemään liikkeelle rakkautta hehkuvien ystäviemme kokemuksesta, Inkeri sanoo.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Lähdöstä on seurannut yli kymmenen vuotta avioliittoleirien vastuutehtävissä Iso Kirja -opistossa Keuruulla.

– Ensimmäinen leiri auttoi tunnistamaan itselle naisena tyypillisiä tarpeita ja ongelmia. Ryhmän myötäeläminen ja rukoustuki oli merkittävää, kun purin vuosien varrella kertyneitä pettymyksiä. Olimme ällistyneitä siitä, miten avoimesti ja lämpimästi ryhmänjohtajamme kertoivat oman avioliittonsa kipupisteistä, Inkeri muistelee.

– Parin leirin kokemuksen jälkeen rohkaistuimme itsekin jakamaan omista kokemuksistamme ryhmänjohtajina, ja jopa luennoilla. Näin ryhmänjohtajien avioliitoissa sellaista onnellisuutta ja läheisyyttä, jota halusin tavoitella myös omaan avioliittoon.

Uutta Jumalalta

Arto Riihinen korostaa leirien annissa yhteisen ajan ja oivallusten merkitystä.

– Harvoin ystäväpiirissäkään tulee puhuttua niin henkilökohtaisella tasolla oman elämän asioista kuin mitä avioliittoleirillä tehdään. Avoimuus rakentaa yhteyttä sekä puolisoon että toisiin aviopareihin, joista voi saada elinikäisiä ystäviä. Joihinkin tilanteisiin olen löytänyt rakentavampia toimintatapoja kuin mitä avioliiton alussa osasin toimia.

Ison Kirjan avioliittoleirit perustuvat luentoihin ja niiden perusteella käytäviin ryhmäkeskusteluihin. Arto uskoo, että avioliittoleirit sopivat kaikille, jotka haluavat avioliitostaan paremman.

– Joskus eropaperinsa jo allekirjoittaneet ovat saaneet leiriltä uuden alun liittoonsa. Monet parit ovat antaneet palautetta, että leiriviikko on ollut heidän avioliittonsa parasta aikaa. Suhde puolisoon on vahvistunut. On myös koettu, että Jumala on päässyt avaamaan jotakin uutta sekä omaan että puolisoiden yhteiseen elämään.

Voi vaikka riidellä

Riihisten mielestä leirit sopivat kaikille aviopareille. Palautteiden perusteella pariskunnat kokevat leirin ja oman ryhmänsä turvalliseksi ympäristöksi. Siellä uskalletaan vaikka riidellä ja käsitellä asioita, joita oman puolison kanssa on hankalaa käsitellä.

Riihiset uskovat, että pariskunnat voivat odottaa yhteisiä löytöjä ensi kesän avioliittoleiriltä.

– Luultavasti useimmat osallistujat yllättyvät taas positiivisesti. Näin useimmiten tapahtuu. Leiriltä lähdetään yleensä kotiin uudelleen rakastuneena puolisoon ja kiitollisena Jumalan läsnäolosta. Tämänkaltaista on palaute ollut ainakin aiempina vuosina, Inkeri sanoo.

– Monet parit ovat antaneet palautetta, että leiriviikko on ollut heidän avioliittonsa parasta aikaa. Suhde puolisoon on vahvistunut. On koettu, että Jumala on päässyt avaamaan jotakin uutta sekä omaan että puolisoiden yhteiseen elämään. Joillekin on ollut tärkeä kokemus, että löytyy toisia aviopareja, jotka ymmärtävät ja haluavat kulkea hetken matkaa rinnalla, Arto tiivistää.

 

Lisätietoa Ison Kirjan avioliittotyöstä löydät täältä.