Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Perinteistä avioliittokäsitystä kannattava kansalaisaloite menossa eduskuntaan – nimiä jo yli 40 000

 

Kansalaisaloite avioliiton säilyttämisestä miehen ja naisen välisenä ylitti keskiviikkona 40 000 allekirjoittajan rajapyykin.

Päästäkseen eduskunnan käsittelyyn kansalaisaloitteen on saatava vähintään 50 000 allekirjoitusta. Aito avioliitto -aloitteen keräysaikaa on syyskuun loppuun, joten aloite näyttää saavuttavan tarvittavan määrän allekirjoituksia määräajassa.

Aloitteessa halutaan säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä liittona. Lisäksi tarkoituksena on edistää lapsen oikeutta tuntea sekä isänsä että äitinsä. Adoptiotilanteessa halutaan turvata perhemalli, jossa lapsella on sekä isä että äiti.

Dei, suomigospel, neliöb. 11.-17.6.

”Lapselle on parasta se, että lapsella on isä ja äiti. On oikein, että lapsi saa kokea ihan aidosti esimerkiksi isänkaipuuta, jos lapselta puuttuu isä”, kuvasi Aito Avioliitto ry:n puheenjohtaja Jukka-Pekka Rahkonen Radio Vegan haastattelussa keskiviikkona.

Eduskunnan lakivaliokunnan puheenjohtaja Kari Tolvanen sanoo Turun Sanomissa, että aloite käy eduskunnassa samanlaisen käsittelyn kuin kaikki läpimenneet aloitteet, jotka saavat tarpeeksi kannattajia.

Lähteet: Yle, Turun Sanomat, Aito avioliitto ry.

Kuva: Michael Salvato / flickr.com