Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Oletko kohdannut nämä ilmiöt ja ihmiset hengellisillä kesäjuhlilla?

 

Vesisade on yleinen vieras hengellisillä kesäjuhlilla Suomessa. Kuva helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssista tältä vuodelta. Kuva: Konferenssitiedotus / Jarkko Laamanen

Joka toiselle penkkiriville limittyneet juhlavieraat ovat yksi suomalainen sovellus Christian Todayn luettelemista kesäjuhlailmiöistä.

Tunnistatko tyypin? Hän on taas päässyt kesän lempipuuhansa, järjestyksenvalvonnan, pariin hengellisille kesäjuhlille. Hän pitää kunniatehtävänään huolehtia, että penkkirivien välit pysyvät vapaina, lastenvaunut visusti omilla paikoillaan ja että selkänojallisilla istuimilla viihtyvät vain ne, joiden terveydentila sellaista vaatii.

Yli-innokas järjestysmies on suomalainen sovellus Martin Saundersin Christian Todayn artikkelissa esittämistä kesäjuhlailmiöistä. Tässä muutama lisää:

Sansa neliöb. 1.-30.5.

1) Kastuneen teltan puolesta rukoilevat ihmiset. Koska Suomen kesä on kyllä pääsääntöisesti lämmin mutta epävakaisempi kuin talvi.

2) Neljätoista ihmistä jonottaa vessassa pistorasian edessä, jotta pääsisi lataamaan puhelimensa. Kohtaan voi sisällyttää myös sen, että puhelinlinjat menevät tukkoon.

3) Spontaanit, kitarasäesteiset ylistyssessiot.

4) Keskustelu, jossa toinen osapuoli ei muista toista. Jos taas juhlavieraat tuntevat toisensa, he kysyvät ensimmäisenä toisiltaan: ”Koska olet tullut? Missä olet yötä?”

5) Jos näkee juhlilla tunnetun ihmisen, yrittää käyttäytyä kuin tämä olisi ihan tavallinen ihminen mutta ottaa salaa selfien, jossa julkkis näkyy.

6) Suomalaiselle on myrkkyä, jos joutuu istumaan liian lähelle vierasta ihmistä. Niinpä penkit yleensä täyttyvät ensin limittäin niin, ettei tarvitse istua vieraan ihmisen vieressä tai hengittää sellaisen niskaan.

7) Toiset majoittuvat kesäjuhlilla iloisina telttaan mutta tuntevat silti pienen kateudenpiston, kun heräävät aamulla märästä teltasta huippuvarustellun asuntovaunun vierestä. Naapurilla on myös pöytäsetti, grilli ja kukka-amppeleita.

8) Eksyitkö opetustuokioon, jonka aihe on melko henkilökohtainen? Katso vain suoraan eteenpäin äläkä vahingossakaan puhujaa.

9) Kristilliset t-paidat kaivetaan talven jälkeen kaapista käyttöön.

10) Kaikkia halaileva juhlavieras.

11) Kotona väsätty lippu tai lakana. Milloin nämä rantautuvat Suomeen?

 

Lue alkuperäinen juttu Christian Todayn verkkosivuilta.

Juttua muokattu pe 22.7.2016 klo 11.30.