Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Aurinko helli helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssia

 

Maahanmuuttajat näkyivät Juhannuskonferenssissa monella tavalla. Kuva keskustelufoorumilta.

Sunnuntain puheet innostivat valtuuttamaan nuoria hengelliseen työhön ja vakuuttivat, ettei Jumala koskaan hylkää ihmistä.

Helluntaiherätys vietti vuoden suurinta tapahtumaansa, Juhannuskonferenssia, harvinaisen kauniissa kesäsäässä. Tapahtuman väkimäärä näyttää säästä huolimatta jääneen vähän viimevuotisesta. Tapahtumassa palveli lähes 1 700 vapaaehtoista.

Konferenssin teemana oli tänä juhannuksena ”Maailma kädessä”. Teemalla haluttiin muistuttaa, että epävarmasta maailmantilanteesta huolimatta koko maailma on Luojamme kädessä. Teema oli esillä muun muassa jokaisen päivän teemafoorumeilla sekä lauantain keskustelufoorumilla, jossa keskustelun keskipisteenä oli maahanmuuttajatilanne. Maahanmuuttajia näkyi selvästi aiempaa enemmän myös konferenssin osallistujissa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Keskustelufoorumille osallistuivat Saarijärven vastaanottokeskuksen johtaja Tomi Kuosmanen, Helluntaikirkon maahanmuuttotyöryhmän puheenjohtaja Timo Kekolahti, kansanedustaja Mika Niikko sekä Avainmedian arabityönjohtaja Aaron, Helsingin Saalemin maahanmuuttajatyön pastori Muayad Namrood ja työperäisestä maahanmuutosta tohtoriksi väitellyt Pirjo Raunio. Foorumilla korostettiin niin seurakuntien kuin yksilökristittyjen merkitystä maahanmuuttajien kotoutuksessa.

”Kasvata nuoret työhön”

Sunnuntaina Juhannuskonferenssissa kokoonnuttiin vielä aamupäivän jumalanpalvelukseen ja iltapäivän ehtoollisjuhlaan. Jumalanpalveluksessa helsinkiläisen Fila-seurakunnan johtaja Johan Forsbäck kertoi heidän seurakuntansa uudistamisesta, joka alkoi siitä, että ensin kaksi ihmistä muutti omaa ajatteluaan ja käyttäytymistään. Forsbäck käytti esimerkkinä sitä, että heidän piti pystyä istumaan samaan joulupöytään.

Eri ryhmistä pitäisi muodostua seurakunnassa tiimi.

– Kaikki voittavat, kun vanhemman väen kokemus ja nuorten into yhdistyvät. Kasvata nuoret tekemään sitä työtä, jota vanhat tekevät nyt, Forsbäck innosti.

– Jotta he voivat kutsua ystäviään seurakuntaan, heillä täytyy tuntea omistajuutta seurakunnasta.

”Pelastus täysin armosta”

Juhannuskonferenssin päättäneessä ehtoollisjuhlassa Jyrki Palmi painotti puheessaan, ettei Jumala hylkää ihmistä kohtaan. Palmi myös muistutti, että ehtoollinen on kirkas kuva Jumalan armosta.

– Emme saisi kerskata itsestämme, vaan on aika palata siihen, että pelastus on täysin Jumalan armosta, Jyväskylän helluntaiseurakunnan pastori opetti ja totesi, että armon ymmärtämisessä ei ole aina onnistuttu helluntaiherätyksen historiassa.

Ehtoollisjuhlan lopussa joukko Juhannuskonferenssiin osallistuneita turvapaikanhakijoita halusi tulla uskoon ja heidän kanssaan rukoiltiin.