Elämäntaito: Tuore tutkimus paljastaa: Pojat aiempaa uskonnollisempia, tytöt voivat huonosti ja etääntyvät uskonnosta Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Venäjän kirkko tukee jäseniään modernein keinoin

 

Kristus Vapahtajan kirkko Moskovassa

Venäjän ortodoksinen kirkko käyttää sosiaalisia verkkoja ja mobiilipalveluja tarjotessaan kirkon perinteisiä palveluita jäsenilleen. Patriarkka Kirill rohkaisee pappeja menemään internetiin ja sosiaalisiin verkkohin saarnaamaan internetin käyttäjille.

Esimerkiksi igumeni Losaf Sorokin on ryhtynyt lähettämään evankeliumin- ja pyhien kirjoitusten pätkiä joka päivä tekstiviesteillä. Tarkoituksena on edistää ihmisten Raamatun tuntemuksessa sekä auttaa kristittyjä kokemaan yhteenkuuluvuutta. Asiasta kertoo St. Petersburg Times.

Igumeni Sorokin valitsee joka päivä kaksi lainausta lähetettäväksi ihmisille ympäri maata.

IK-opisto Neliöb. 20.11.-3.12. MJa

– Toisinaan saan myös vastausviestejä. Eräs nainen toivoi saavansa useampia viestejä, sillä ne auttavat häntä toimimaan enemmän oikein, Sorokin kertoo.

Igumeni Sorokinin palvelu on ilmainen, mutta Venäjällä on suunnitteilla myös kaupallisia palveluita, jotka on kohdistettu kristityille. Esimerkiksi paikallinen operaattori Smarts tarjoaa ortodoksisessa uskossa oleville ihmisille hengellisiä palveluja puhelimen välityksellä  sekä erityisiä mobiilipaketteja.

Presidentti Dimitry Medvedev pyrkii modernisoimaan Venäjää ja kirkko on ottanut oman roolinsa tässä kehityksessä muun muassa mobiilipalveluiden avulla.

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie