Piispa Sippo Aamulehdelle: ”Avioliittolain muutos vahingoittaisi perheitä”

 

Piispa Teemu Sippo. Kuva: Jouko Siirilä.

Helsingin katolisen hiippakunnan piispa Teemu Sippo harmittelee, että pääministeri Alexander Stubb (kok) toi näyttävästi esiin oman kantansa avioliittokeskusteluun. Lännen Media julkaisi torstaina Stubbin kirjeen tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

– Minusta on valitettavaa, että valtiovallan taholta tulee näin voimakas kannanotto. Katolinen kirkko on asiasta voimakkaasti eri mieltä, sanoo Sippo.

– Laki vahingoittaisi ennen muuta niitä perheitä, joilla on monenlaisia haasteita edessään. Ajatellaan nyt vaikka avioeroja ja perheiden hajoamista. Jos tulee vielä sukupuolineutraali avioliitto rinnalle, kyllä se minun mielestäni ikään kuin on hajottamassa yhteiskunnan perussolua, joka on avioliitto ja perhe, Sippo toteaa Aamulehdelle.

Hänen mukaansa uudella avioliittolailla ei olisi ”mitään vaikutusta katoliseen kirkkoon”, eikä katolinen kirkko missään tapauksessa vihkisi samaa sukupuolta olevia pareja.

Dei, retroäijät, neliöb. 9.-15.7.

– Meidän käsityksemme mukaan mies ja nainen ovat käsitetty toisilleen sekä biologisesti että henkisesti. Se sukupuolisuus suuntautuu myös elämän synnyttämiseen ja lapsiin. Se aivan itsestään luo perheyhteisön. Tavallisesti avioliitto laajentuu perheeksi. Se kuuluu meidän mielestämme luomisjärjestykseen. Sellaisena se on tärkeä solu yhteiskunnassa ja lapsille myös ikään kuin kasvun paikka, kun on sekä isä että äiti, jotka normaalisti kuuluvat perheeseen.

– Se, että jokaisella lapsella on äiti ja isä, on jotain sellaista, jota pitäisi puolustaa. Muita ihmissuhteita ei pitäisi asettaa avioliiton kanssa samanarvoiseksi, Sippo toteaa.

Lue Aamulehden uutinen kokonaan tästä

 
Artikkelibanneri perussanoma