Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Michael Oh: Kun teologinen suoraselkäisyys katoaa, käytännön kristillisyys seuraa perässä

 

Lausannen liikkeen johtajiin kuuluva Michael Oh. Kuva: Miikka Niiranen

Lausannen liikkeen johtaja kehottaa langenneita johtajia rippiin.

– Kulttuurisota vie huomiota kristityiltä samaan aikaan, kun meidän pitäisi olla enemmän huolissaan siitä, kuinka kirkko elää kuin pakanat elävät, sanoi maailmanlaajan evankelikaalisen Lausannen liikkeen johtaja Michael Oh protestanttisten herätyskristittyjen kokouk­sessa Puolan Wislassa 3. kesäkuuta.

European Leadership Forum -konferenssin päätöspäivänä puhunut Oh oli valinnut puheensa aiheeksi kohdan Lausannen liikkeen niinsanotun Kapkaupungin sitoumuksesta vuodelta 2010.

KRS Krito 10.-23.6.

Siinä käsitellään Roomalaiskirjeen 12. luvun kuvausta siitä, kuinka kristittyjen elämäntapa on muusta maailmasta radikaalisti erilainen.

Oh painotti puheessaan, että herätyskristittyjen on aika luopua epäraamatullisista vastakkainasetteluista esimerkiksi opin ja käytännön kristillisen elämän välillä.

– Oppi on äärimmäisen tärkeää, koska elämä ohjautuu sen mukaan. Kun teologinen suoraselkäisyys katoaa, käytännön kristillisyys seuraa perässä.
Oh’n mukaan liian usein kristittyjen puheet ja teot eivät vastaa toisiaan, kun saarnataan esimerkiksi homoseksuaalisuutta vastaan, mutta itse jäädään kiinni joko samasta synnistä tai avioliiton ulkopuolisista suhteista.

– Kuinka paljon uskottavampaa olisikaan, jos langennut kristitty johtaja tunnustaisi syntinsä avoimesti ja juuri oman kokemuksensa perusteella varoittaisi, että ”älkää menkö sinne, missä minä olen ollut”.

Puheessaan Oh otti esille myös nykyaikana räjähdysmäisesti levinneen pornografian ja sen laajan käytön kristittyjen johtajien keskuudessa. Hän rohkaisi erityisesti sen kanssa taistelevia nuoria johtajia tunnustamaan syntinsä seurakunnan yhteydessä toinen toisilleen.

– On tarkoitus, että me tunnustamme syntimme Jumalalle ennen kuin Saatana tunnustaa ne maailmalle.

Oh jatkoi edelleen Roomalaiskirjeeseen vedoten, että varsinainen skandaali on kuitenkin se, että Jumala edelleen jatkaa valtakuntansa rakentamista syntisistä ihmisistä huolimatta ja jopa juuri heidän kauttaan.

– Veljet ja siskot, me palvelemme nimittäin uskomatonta, synneistä armahtavaa Jumalaa. Me riipumme täysin Kristuksen varassa, emmekä voi mitään ilman häntä. Sillä on olemassa armo, jonka otamme vastaan, armo, jonka varassa elämme ja armo, jota me opetamme.

 
artikkelibanneri Uusi Tie