Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Lähetysseura vahvistaa syrjittyjen parissa tehtävää työtä

 

– Ulkomaantyössä vahvistetaan julistustyötä kirkon ulkopuolella olevien, köyhien ja syrjittyjen parissa. Lähetysseura jatkaa uusien toimintatapojen kehittämistä syrjittyjä ryhmiä tavoittavassa työssä, Suomen Lähetysseuran ulkomaantyön johtaja Rolf Steffansson kertoo. Lähetysseuran hallituksen viime perjantaina hyväksymän budjetin mukaan ensi vuoden varsinaisen toiminnan kulut ovat lähes samat kuin tänä vuonna.

Suomen Lähetysseuran hallituksen 14.12. hyväksymän budjetin mukaan Lähetysseuran vuoden 2013 varsinaisen toiminnan kulut ovat 29,5 miljoonaa euroa. Budjetoiduista kuluista noin 72 prosenttia on osoitettu ulkomaantyöhön.

Lähetysseuran strategian mukaan ulkomaisen toiminnan painopisteitä ovat kirkkojen julistus- ja diakoniatyön vahvistaminen, köyhyyden vähentäminen ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden edistäminen.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Resursseja kohdistetaan kasvavassa määrin Aasiaan, muun muassa Nepaliin ja Kambodzhaan, missä Lähetysseura tukee syntymävaiheessa olevia kirkkoja, Rolf Steffansson sanoo.

Lähetysseura pyrkii varautumaan siihen, että kannatustuottojen kasvun pysähtyminen rajoittaa toimintaa. Seurakunnilta saatavissa tuloissa varaudutaan vähäiseen laskuun. Suorissa lahjoitus- ja keräystuotoissa tavoitellaan pientä kasvua.

Ulkomaisen työn määrärahat ja lähetystyöntekijöiden määrä pyritään pitämään ennallaan. Kotimaan työssä tehdään toiminnallisia muutoksia ja vähennyksiä henkilöstömäärässä. Hallinnosta vähennetään eläkkeelle jäämisten ja osa-aikaisuusjärjestelyjen avulla viisi henkilötyövuotta.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie