Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkon mediasäätiö jakoi tuotantotukea

 

Marko Kulmalan tuottama kahdeksanosainen dokumenttisarja Koulu kuntoon sai Kirkon mediasäätiön syksyn 2012 tuenjaon suurimman tuen, 40 000 euroa. Klaus Härön elokuva Dagmamman sai 30 000 euron tuen ja Peter Franzenin elokuva Tumman veden päällä 25 000 euron tuen. Kaikkiaan Kirkon mediasäätiö myönsi tukea 13:lle eri ohjelmahankkeelle.

Marko Kulmalan dokumenttisarjassa Koulu kuntoon pyritään vaikuttamaan lasten ja nuorten kasvuympäristöön ja arjen turvallisuuteen. Lähtökohtana on Helsingin Jakomäen koulussa toteutettu niin sanottu Jakomäen malli, jossa kouluympäristöä laitettiin kuntoon talkoilla. Sarjassa seurataan mallin toteuttamista ja sen onnistumista kahdessa muussa koulussa.

Klaus Härön käsikirjoittama ja ohjaama elokuva Dagmamman on kertomus avioliitosta ja perheestä sekä siitä, miksi yhteinen elämä muuttui kaukaiseksi haaveeksi.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

Peter Franzenin omaan romaaniin ja ohjaukseen perustuva elokuva Tumman veden päällä kertoo pienen pojan kasvutarinan ja siitä, kuinka lapsuuden idylli särkyy.

Tukea saaneiden ohjelmien joukossa on myös Heini Junkkaalan käsikirjoittama Kristuksen morsian. Junkkaalan kirjoittaman näytelmän pohjalta sovitettavan elokuvaversion ohjaa Kari Paljakka. Kristuksen morsian kertoo Marion-nimisestä naisesta, joka on menossa naimisiin naisystävänsä kanssa, mutta päätyy eheytymään fundamentalistiseen lahkoon. Elokuva sai tuotantotukea 15 000 euroa.

Kirkon mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleviä ohjelmia. Säätiö jakaa ohjelmatukea kaksi kertaa vuodessa.

Lue tästä jokaisen 13 tukea saaneen ohjelman kuvaus.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie