Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Israel suree Norjan tragediaa

 

Lehtikuva/AP /Leftris Pitarakis

Harva maa on kokenut niin paljon terrori-iskuja kuin Israel. Nyt israelilaisten katse on kuitenkin kohdistunut Norjaan, joka on yllätetty totaalisella väkivallanteolla. Israelin asukkaat tuntevat syvää myötätuntoa tragedian uhreja ja omaisia kohtaan.

– Maassa ollaan oltu yllättyneitä, että rauhallisuudestaan tunnetussa pohjolassa voi sattua tällaista, kertoo Israelissa oleskeleva norjalainen Arne Karlsen Dagen -lehdessä

Norjan toissaviikkoisen kaksoisiskun ehtiessä tiedotusvälineisiin Karlsen oli juuri viettämässä sapattiateriaa Beershevan kylässä Israelissa.

– Ateriahetkestämme tuli erilainen mitä olimme suunnitelleet. Ensimmäinen puhelu, jonka soitin oli Hanan Goderille, joka työskentelee Israelin ulkoasianosastolla. Goder on aiemmin työskennellyt suurlähettiläänä Norjassa. Goder oli aivan järkyttynyt. Hän oli kokenut Norjan yhtenä rauhallisimmista kolkista maailmassa. Jopa ortodoksijuutalaiset soittivat minulle ja ilmaisivat surunsa asian puolesta.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Karlsen kertoo, että moni paikallinen on tullut kadulla ja kaupassa ilmaisemaan surunsa ja järkyttyneisyytensä Norjan tapahtumien vuoksi.

Tel Avivissa Israelissa Norjan suurlähettiläänä työskentelevä Svein Sevje kertoo myös saaneensa lukuisia osaa ottavia tervehdyksiä israelilaisilta.

– Lukuisat kirjeet ja sähköpostit ovat olleet lohduttavia ja liikuttavia, Sevje kertoo israelilaisessa Haarez -lehdessä.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie