Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Asemastaan valittavat kristityt ärsyttävät

 

Monen amerikkalaisen mielestä maan kristityt valittavat liikaa maan uskonnonvapaustilanteesta. Kuva: Shutterstock

Yhdysvaltalaistutkimuksessa selvisi, että ihmiset ovat tietoisia kristittyjen heikentyneestä uskonnonvapaustilanteesta. Numeron tekeminen asiasta ärsytti silti.

Yhä useampi yhdysvaltalainen ajattelee, että maan uskonnonvapaustilanne on heikentynyt ja että maan kristityt kohtaavat kasvavaa suvaitsemattomuutta. Samalla moni kuitenkin kokee kristittyjen itsensä pitävän asiasta liikaa meteliä.

Näkemykset ilmenivät kristillisen LifeWay Research -tutkimuslaitoksen tekemässä kyselyssä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Sen mukaan lähes kaksi kolmesta amerikkalaisesta ajattelee, että kristittyihin kohdistuu kasvavaa suvaitsemattomuutta, ja lähes yhtä moni kokee uskonnonvapauden heikkenevän. Kummankin näkemyksen kannatus on kasvanut merkittävästi edellisen, vuonna 2013 tehdyn kyselyn jälkeen.

Mielikuva uskonnonvapauden heikkenemisestä on yhtä yleinen sekä tunnustavien kristittyjen että muita uskontoja harjoittavien keskuudessa, tutkimus paljasti.

– Kristityt ovat kuitenkin erityisen herkkiä näkemään uskoon kohdistuvaa suvaitsemattomuutta, LifeWay Researchin johtaja Ed Stetzer huomauttaa.

43 prosenttia kaikista vastaajista sanoi kristittyjen valittavan liikaa sitä, miten heitä kohdellaan. Edellisessä kyselyssä osuus oli 34 prosenttia.

Stetzerin mukaan kristittyjen tulee huomioida tutkimuksen tulokset ja puolustaa uskomuksiaan sortumatta ”keinotekoisiin vastakkainasetteluihin” ja ”vääriin hälytyksiin”, jotka voivat lisätä mielikuvaa uskovista turhina valittajina.

– Tasapainon löytäminen tässä asiassa ei ole helppoa.

Tutkimusta varten haastateltiin tuhat ihmistä syksyllä 2013 ja syksyllä 2015.

 

Alkuperäinen juttu aiheesta täällä.