Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Seppo Juntunen pahastui Iltalehden häntä koskevasta uutisoinnista

 

Viimeksi tiistaina Seppo Juntunen yhdistettiin Pirkko Jalovaaraan Iltalehdessä. Kuva: ruutukaappaus

Iltalehti on uutisoinut useaan otteeseen Rukouspalvelu ry:n toiminnanjohtajasta pastori Seppo Juntusesta perättömästi ja häntä itseään haastattelematta.

Rahankeräysrikoksesta epäillyn kohusaarnaaja Pirkko Jalovaaran kanssa 2000-luvun alkuun asti yhteistyötä Rukouspalvelu ry:ssä tehnyt pastori Seppo Juntunen moittii Iltalehteä haastattelemalla saaduilta vaikuttavista kommenteista. Juntusen mukaan hänen nimiinsä laitettuja kommentteja on julkaistu Iltalehdessä toistuvasti, viimeksi kuluvan viikon tiistaina 7.4.:

– Iltalehti ei ole koskaan varsinaisesti haastatellut minua, mutta sanomisistani on silti uutisoitu, Juntunen kertoo.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Lehden asiattomuus ei ole rajoittunut pelkästään kyseisiin kommentteihin. Iltalehti on yhdistänyt Juntusen tarpeettomasti moneen kertaan Jalovaaraan, vaikka heidän yhteistyönsä loppumisesta on jo lähes viisitoista vuotta.

– Iltalehti on myös uutisoinut saamastani syytteestä ennen kuin minulla itselläni on ollut siitä tietoa. Perättömien juttujen oikominen on kuitenkin ollut vaitonaista, Juntunen moittii.

Selvä ero Jalovaaraan ja Rukousystävät ry:hyn

Jalovaaran ja Juntusen tiet erkanivat riitaisasti vuonna 2002, kun Jalovaara puolisoineen lähti yhdistyksestä

– Jalovaarat ilmoittivat ottavansa yhdistyksen haltuun, mutta olin sitä mieltä ettei se onnistu, sillä minä olin alun perin palkannut heidät, Juntunen kertoo näkemyksensä tapahtuneesta.

Juntunen koki tilanteessa vääryyttä. Hän jäi edelleen Rukouspalvelu ry.:hyn, mutta Jalovaarat perustivat uuden yhdistyksen nimeltä Rukousystävät ry.

– Jalovaarat veivät rekisterini mennessään, Juntunen sanoo.

Juntunen on erittäin harmistunut siitä, miten Jalovaaran varjo tahraa yhä hänen mainettaan. Yhteistyön loppumisesta Juntunen kokee saaneensa syyllisen maineen ja tarpeettomasti lokaa niskaansa.

Lähde: Iltalehti