Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Pohjois-Korean kristityt: ”Rakkautenne on voimamme lähde”

 
Käveleviä ja pyöräileviä aasialaisia ihmisiä kadulla, taustalla isoja kerrostaloja.

Open Doors avustaa Pohjois-Korean kristittyjä Kiinassa olevien verkostojensa kautta.

Pohjois-Korea on ensimmäisellä sijalla Open Doorsin vuoden 2024 WWL-vainoraportissa, johon on vuosittain listattu 50 Jeesuksen seuraajille vaarallisinta maata. Maailmanlaajuisen kirkon tuki kuitenkin rohkaisee maan salaisia kristittyjä.

Pohjois-Koreassa jopa Raamatun omistamisesta voidaan rangaista kuolemalla. Maassa on arviolta 400 000 salaista kristittyä. Vuosikymmenten vainosta huolimatta seurakunta onnistuu säilymään hengissä maan alla.

Kiinassa olevien salaisten verkostojemme kautta Open Doors palvelee Pohjois-Korean kristittyjä jakamalla ruokaa, lääkkeitä, vaatteita, Raamattuja ja muuta kristillistä materiaalia. Kristityt saavat myös raamattuopetusta tai heistä voidaan huolehtia turvataloissa. Lisäksi Open Doors varustaa Pohjois-Korean kristittyjä rukouksin järjestämällä säännöllisiä rukouskampanjoita.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

”Yritämme parhaamme täyttääksemme palvelutehtävämme”

Pohjois-Korean kristityt kertovat meille, että tämä apu maailmanlaajuiselta kirkolta on heille suurena rohkaisuna.

”Tiedämme, että meiltä puuttuu paljon taitoja ja tavaroita. Siitä huolimatta me yritämme parhaamme täyttääksemme annetun tehtävän. Palvelutehtävämme on vaikea, mutta Jumala on antanut meille tämän tehtävän”, eräs pohjoiskorealainen kristitty kertoi meille äskettäin saadussa salaisessa viestissä.

Maanalaisen seurakunnan johtaja kertoi: ”Me onnistuimme pelastamaan jotkut kristityt hyvin vaikeasta, mahdollisesti hengenvaarallisesta tilanteesta. Tämä oli mahdollista vain Jumalan johdatuksen ja ympäri maailmaa tulleiden tutkijoiden rukousten avulla.”

”Yksikin virhe voi johtaa kaiken menettämiseen.”

SALAISEN SEURAKUNNAN JOHTAJA

Hänen mukaansa maanalainen seurakunta on yhä olemassa vain Jumalan erityisen varjeluksen, armon ja siunausten vuoksi. Kristittyjen on kuitenkin oltava hyvin varovaisia.

”Yksikin virhe voi johtaa kaiken menettämiseen”, salaisen seurakunnan johtaja totesi.

Hän myös ilmaisi kiitollisuutensa ruoka-avusta, jota Pohjois-Korean kristityt ovat saaneet kiinalaisilta kristityiltä. Hänen mukaansa yhden kuukauden palkka ei riitä edes kiloon riisiä mustassa pörssissä. Open Doorsin avulla Pohjois-Korean kristityt selviävät vaikeassa elämäntilanteessa.

”Ilman rakkauttanne emme olisi päässeet näin pitkälle”

Nämä kristityt ovat hyvin kiitollisia myös saamastaan hengellisestä rohkaisusta.

”Me kiitämme teitä valtavasta avun määrästä ja loputtomasta huolenpidostanne”, eräässä viestissä sanottiin. ”Jos teidän palavaa rakkauttanne ja tukeanne ei olisi ollut, emme olisi päässeet näin pitkälle.”

Toinen totesi: ”Teidän omistautuneesta sydämestänne ja rakkaudestanne meidän kristittyjämme kohtaan on tullut meidän voimamme lähde.”

Pohjoiskorealaisten kristittyjen kanssa työskentelevä Open Doorsin edustaja kertoi, että he ovat hyvin kiitollisia siitä, että kykenevät rohkaisemaan ja vahvistamaan Pohjois-Korean kristittyjä.

”Rukoilemme, että eräänä päivänä voisimme palvella Herraa yhdessä heidän kanssaan.”

Katso video

Lue lisää Pohjois-Korean kristittyjen tilanteesta.

 
Lahjoita A

Aiheet