Helluntaiherätyksen kesätapahtuma täyttää 70 vuotta

 

Noin 30 000 vierailijaa kokoava helluntaiherätyksen vuotuinen Juhannuskonferenssi on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista kristillisistä tapahtumista.

Tänä vuonna Juhannuskonferenssissa painotetaan Pyhän Hengen voiman tärkeyttä niin kristityn henkilökohtaisessa elämässä kuin kristikunnan keskuudessa. Juhannusaattona konferenssissa iloitaan Suomesta ja juhlitaan Suomen lippua.

Suomen helluntaiseurakuntien Juhannuskonferenssi täyttää 70 vuotta. Vuonna 1945 Tampereella ensimmäistä kertaa järjestetty juhla on yksi Suomen suurimmista ja vanhimmista kristillisistä tapahtumista. Nykyisin Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella pidettävä kesätapahtuma on tiettävästi Euroopan suurin helluntaikonferenssi.

Keuruulle odotetaan saapuvan jälleen noin 30 000 juhlavierasta ympäri Suomea ja myös ulkomailta iloitsemaan yhteisestä uskosta. Kansainvälisyyttä konferenssiin tuovat muiden muassa avajaisjuhlassa puhuva Euroopan helluntaiyhteisön (PEF) toiminnanjohtaja Daniel Costanza Belgiasta sekä australialaisen Alphacrucis Collegen johtaja Steven Fogarty.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Juhlavuoden teema on ”Pyhä Henki – lupaus voimassa”. Teema on ominainen helluntailiikkeelle, joka korostaa Pyhän Hengen voiman tärkeyttä kristityn elämässä niin lähetystehtävän toteuttamisessa kuin kristillisen luonteen kasvussa. Jälkimmäistä kuvataan usein ”Hengen hedelmänä”, jota ovat muun muassa rakkaus, ilo ja rauha. Konferenssin keskustelufoorumin teemana on ”Täyttykää Hengellä”. Alustuksen siihen tulee pitämään Iso Kirja -opiston entinen rehtori, nykyisin Fullerin teologisen seminaarin professori Veli-Matti Kärkkäinen.

Suomen lipun ja ilon juhlaa

Toisen maailmansodan jälkeen alkanut konferenssiperinne kertoo osaltaan, että Suomen helluntaiseurakunnat arvostavat kotimaataan. 70-vuotisjuhlavuonna konferenssin yksi huipentuma on aattoillan lipunnostotapahtuma, kun nuoret Royal Rangers -kerholaiset nostavat juhlakentällä Suomen liput salkoihin. Lipunnoston yhteydessä rukoillaan isänmaan puolesta ja lauletaan Lasse Heikkilän musiikkiryhmän johdolla muun muassa Suomalaisen messun lauluja.

Aattoilta päättyy Iso Ilo -juhannusjuhlaan, jossa saadaan tuntea musiikillisesti historian siipien havinaa. 1990-luvulla maanlaajuiseksi ilmiöksi noussut gospelkuoro Joy kokoaa jälleen rivinsä musiikin monitoimimiehen Jukka Palosen johdolla iloiseen ylistykseen keskikesän juhlassa.

Juhannuskonferenssi on 17.–21.6. Keuruun Iso Kirja -konferenssikeskuksessa. Lisätietoa ja tapahtuman ohjelma: www.juhannuskonferenssi.fi.