Vantaalla voi saada virtuaalisen siunauksen koulutielle

 

Pienimmät kouluun lähtijät saavat siunauksen koulutielleen Vantaan kirkoissa 15.8. Uusi vaihtoehto on virtuaalinen siunaus, jonka voi saada Lastenkirkko.fi –verkkosivuilla. Koulunsa aloittavat siunataan Lastenkirkossa 14.8. klo 18 ja 19.

Lastenkirkon koulutielle siunaaminen on hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät pääse mukaan oman seurakuntansa tilaisuuteen.

Lastenkirkko.fi -sivuilla on virtuaalinen kirkkorakennus ja siunaaminen järjestetään sen kirkkosalissa, johon koko perhe on tervetullut.

Lastenohjaaja Kristiina Rantanen siunaa jokaisen alttarille tulevan. Tilaisuudessa lauletaan tuttuja lasten virsiä ja katsotaan video koulutiellä kulkevasta ekaluokkalaisesta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Virtuaalinen kohtaaminen on aito kohtaaminen. Hahmon takana on oikea ihminen. Siksi virtuaalinen siunaaminen on yhtä pätevä kuin kasvokkain siunaaminen, Lastenkirkon hankekoordinaattori Katri Saarela sanoo.

Saarela aikoo osallistua tilaisuuteen oman esikoisensa kanssa, joka myös aloittaa koulun.

– Koulun aloittaminen on iso askel lapsen ja koko perheen elämässä. Siksi koulutielle siunaaminen on tärkeä hetki kaikille. Siunaaminen tuo turvaa lapselle, joka on aloittamassa elämässään uuden ja jännittävän etapin.

Lastenkirkko.fi on virtuaalinen kirkko, joka edellyttää sisään kirjautumista. Lastenkirkossa ovat mukana Espoon, Helsingin, Oulun, Tampereen, Turun ja Kaarinan sekä Vantaan seurakunnat, Seurakuntien Lapsityön Keskus, Poikien ja Tyttöjen Keskus sekä Kirkkohallituksen hengellinen elämä verkossa -hanke.

 
artikkelibanneri Uusi Tie