Vanhan testamentin aikajana johdattaa sisälle Raamatun aarteisiin

 

Kuvakaappaus aikajanasta Sleyn kotisivuilta

Vanha testamentti on nykyajan lukijalle yhä vaikeammin avautuva kirjakokoelma. Sleyn Raamattukoulutus on tuottanut uuden, maksuttoman ”Vanhan testamentin aikajanan” avuksi ymmärtämiseen.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Vanhan testamentin maailmaan voi sukeltaa nyt aiempaa paremmin välinein. Uusi suomenkielinen nettisivu sley.fi/raamatunaikajana auttaa hahmottamaan Vanhan testamentin suuria kokonaisuuksia, Israelin historian pääpiirteitä ja raamatunkirjojen kirjoitusajankohtia. Nettisivulla on jaksotettu aikajanalle Vanhan testamentin tapahtumia, henkilöitä ja kirjoja. Tapahtumia ja nimiä klikkaamalla saa lisätietoa aiheesta. Kuhunkin kirjaan on lyhyet johdannot. Aikajana on kaikkien vapaasti käytettävissä. 

 

Aikajanan on tuottanut Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys (Sley). Sleyn raamattukoulutustyöstä vastaavan, dosentti Erkki Koskenniemen mukaan raamatunlukijoille on ollut kunnioitettavasta työstä huolimatta edelleen niukasti tarjolla suomenkielisiä apuvälineitä Vanhaan testamenttiin tutustumiseen. Sen opiskeleminen ei ole helppoa vasta-alkajalle eikä pidemmällekään edenneelle. 

 

– Vanha testamentti on nykyajan lukijalle yhä vaikeammin avautuva kirjakokoelma. Nyt julkaistava Vanhan testamentin aikajana antaa käteen tärkeimmät avaimet ja pyrkii saattamaan Pyhän Raamatun ensimmäisen osan yhä laajempaan käyttöön. Aarteet odottavat löytäjäänsä, dosentti Koskenniemi kuvaa. 

Sanansaattaja