Väite: Pastorien väärinkäytökset tyrehdyttävät Etelä-Korean seurakuntakasvua

 

Yoido Full Gospel Churchissa on 12 000 istumapaikkaa. Se täyttyy useita kertoja sunnuntain aikana jumalanpalvelusväestä. (Wikipedia)

Miljoonatemppelien rakentelu ja hallitsematon rahankäyttö on alkanut leimata aiemmin arvostettuja kristittyjä johtajia.

Vuosikymmeniä Etelä-Koreassa nähty evankelisten seurakuntien kasvu on hiipumassa. Näin sanoo Soulissa vaikuttavan helluntailaisen megaseurakunnan Yoido Full Gospel Churchin pastori Jung-Jun Kim.

– Valtaväestö ei luota enää kristittyihin, Kim tiivistää intlchristianherald.com-lehdelle.

TV7 neliöb 24.11.-10.12.MJa

Viime vuosina monien evankelisten seurakuntien julkikuva on kärsinyt pastorien väärinkäytöksistä. Jopa Yoido-kirkon 59 vuotta sitten perustanut pastori Young-gi Cho sai vuonna 2014 ehdollista vankeutta kavallettuaan kirkon varoja lähes 11 miljoonaa euroa. Cho ei itse käyttänyt rahoja, mutta mahdollisti luksuselämään tottuneen aikuisen poikansa korskeaa elämää.

Tätä ennen kirkko oli kasvanut monta vuosikymmentä peräkkäin. Tälläkin hetkellä sen pääkirkossa käy lähes 200 000 ihmistä viikoittain.

Pastori Kimin mukaan megaseurakuntia verottaa myös se, että osa uskovista hakeutuu pienempiin kristillisiin yhteisöihin.

– Tai sitten he jättävät kirkon kokonaan ja sanovat, että voivat olla kristittyjä kuulumatta kirkkolaitokseen, hän lisää.

 

Aiheet